– Snakk om å treffe målgruppa

Kjersti Thon, butikksjef ved Ark Nerstranda i Tromsø.

DISSE ANBEFALER JEG: Kjersti ved Ark i Tromsø hyller bøkene til blant andre Ingeborg Arvola og Anders de la Motte. Men en ny barnebokserie får den største hyllesten.

I sentrum av Tromsø ligger Nerstrands kjøpesenter, med utsikt over både Ishavskatedralen og havna. Inne på senteret ligger Ark Nerstranda, hvor butikksjef Kjersti Thon i disse dager fremdeles anbefaler Ingeborg Arvolas historiske roman fra nord. Men også dansk krim og britisk barnelitteratur om norrøne guder.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Kniven i ilden av Ingeborg Arvola. Fantastisk historisk roman fra nord. Bøker fra dette området med den historien, språket og folkene er sjelden vare. Vel fortjent med nominasjon til Nordisk Råds litteraturpris.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Vi hører rykter om at Tom Egeland skal komme ut med ny Bjørn Beltø-bok mot sommeren og det er jo alltid noe nå glede seg til.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Anders de la Motte De bergtatte. Så utrolig spennende, smidig og rett og slett god krim. Beste hans så langt og gleder meg til neste.

– Må også ta med Loke: en grusom guds guide til gode gjerninger av Louie Stowell som jeg leste med 11-åringen. Snakk om å treffe målgruppa, ta kids på alvor og få de til å flire.