Norli og Ark: Ai, Ai, Ai

TREFFER TIDSÅNDEN PERFEKT: Inga Strümke (Foto: Mona Hauglid)

Inga Strümke tar norske lesere med storm. Nå topper debutboken salget i begge bokhandlerkjedene.

– Responsen på boka er bokstavelig alt jeg kunne drømt om. At folk interesserer seg for ens fagfelt er noe av det beste en forsker kan oppleve. Samtidig mener jeg at det er avgjørende for fremtiden vår at alle – ikke bare AI-forskere – forstår litt om kunstig intelligens, og blir i stand til å ta gode beslutninger og ivareta sine egne interesser i denne rasende utviklingen. Å få muligheten til å bidra til det er bare helt fantastisk, sier Strümke.

Maskiner som tenker har et førsteopplag på 4000 eksemplarer, men får nå to nye opplag på 3000, noe som gir boka et foreløpig totalopplag på 10 000 eksemplarer.

 – Grunnen til at jeg ville skrive boka er todelt: Jeg elsker virkelig dette fagfeltet, og hadde kjempelyst på et dypdykk ned i tankegangene og mekanismene som har preget utviklingen av kunstig intelligens, og veien til drømmen om intelligente maskiner, sier Strümke, og fortsetter:

 – Men minst like viktig er den andre grunnen, nemlig at kunstig intelligens for alvor har forlatt laben og rast inn i folks liv. Det er så viktig at vi får til en bred samfunnsdebatt om hvor vi vil hen med denne utviklingen, og at folk får muligheten til å påvirke den. Derfor håper jeg mest av alt at alle som leser boken sitter igjen med følelsen av «dette kan jeg forstå, og dette er jeg komfortabel med å diskutere».

Bestselgerlistene for uke 18:

Topp 10 – Ark – Skjønnlitteratur – Uke 18 – 2023

 

Topp 10 – Ark – Generell litteratur – Uke 18 – 2023

 

Topp 10 – Ark – Barn og unge – Uke 18 – 2023

 

Topp 10 – Norli – Krim og romaner – Uke 18 – 2023

 

Topp 10 – Norli – Fakta – Uke 18 – 2023

 

Topp 10 – Norli – Barn og unge – Uke 18 – 2023