Slutter i Pitch

Wenche Haugsand (Foto: Svein Finneide)

Wenche Haugsand slutter som forlagssjef i Pitch forlag.

– Det føles utrolig rart å skulle slutte i Pitch Forlag, sier Wenche Haugsand.

Hun startet i 2016 forlaget sammen med Stian Hjelvin og Jens Skaaland. Forlaget var 20 prosent eid av Aschehoug, men i 2021 ble forlaget kjøpt opp av Strawberry, dagens Bonnier – hvor de har vært siden.

– Jeg skal forte meg å si at dette ikke har noe med Bonnier Norsk Forlag eller de andre ansatte i Pitch å gjøre. Bonnier har virkelig vært en god eier for lille Pitch siden de kjøpte forlaget i 2021. Og Stian, Inger og Grete er verdens beste kolleger!

Nilsen overtar

– Det har vært flere år med intens jobbing – og jeg skal rett og slett ha fri. Jeg skal gå på ski, snekre, lese fantastiske bøker, være mer sammen med venner og familie – og kanskje finne noen prosjekter langs veien. Etter hvert, sier Haugsand.

Pitch fortsetter som et imprint i Bonnier, og André Nilsen overtar fra 1. januar Haugsand sine oppgaver i Pitch Forlag. Han har tidligere vært sentral i arbeidet med Bastion Forlag og har blant annet jobbet med suksesser som Jojo Moyes.

– I tillegg til å være en smart, fremoverlent og arbeidsom kar, er han veldig hyggelig. Det er bare å glede seg, sier Haugsand.