Slik blir sommeren på Litteraturhuset

Forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert lager podkast sammen. (Foto: Kristin Svanæs-Soot / Litteraturhuset)

Litterære førpremierer, nærlesninger, live-pod og en solrik uteservering preger sommerprogrammet på Litteraturhuset i Oslo.

Litteraturhusets sommerprogram er klart – og det er duket for påfyll, både litterært og på uteserveringen.

Som alltid presenterer Litteraturhuset en Snikkikk på høstens bøker. I år får publikum bli med inn i de kommende utgivelsene til blant andre Linda Klakken, Bård Torgersen, Roskva Koritzinsky, Ida Hegazi Høyer, Helga Flatland og Erlend Loe. Disse litterære førpremierene foregår på tirsdager kl. 18 gjennom hele sommeren. I tillegg kjøres det en poesispesial, med snikikk inn i kommende diktning fra Steinar Opstad, Åse Ombustvedt, Dan Andersen og Fatemeh Ekhtesari.

Drag-foredrag og 90-tallsaften

På tidligsommeren blir det to dypdykk inn i univers mange har og har hatt stor glede av.

Første case-studie er RuPauls Drag Race. Her blir det samtale om den omdiskuterte serien, etterfulgt av minishow fra Open drag stage.

17. juni inviterer Litteraturhuset til en mimrekveld i bokpakkenes navn. Gjennom nittitallet ble TL-klubben en av landets største bokklubber for unge jenter, og mange ventet spent hver måned på at neste bokpakke skulle dukke opp i postkassen. Denne kvelden blir det en nostalgisk samtale om bøkene, TL-posten, vervegavene og den ikoniske Kladden!

Live-pod med Nilssen og Aubert

Gjennom våren har forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert møttes jevnlig til litteratursamtale i podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset.

Den 10. juni er det duket for sommerbokspesial og liveinnspilling av podkasten! I tillegg får podkasten for første gang besøk: en hemmelig gjest tar med seg sin ultimate sommerbok til bokpraten.

Yanagihara, Salong, Barnelørdag og Saklig søndag!

Hanya Yanagihara besøker denne sommeren Norge for første gang, og forfatteren bak braksuksessen Et lite liv stiller kun på ett litterært arrangement på sitt besøk i Norge: hos Litteraturhuset 14. juni.

Gjennom våren har SALONG! med Sandra Kolstad skapt god fredagsstemning på Litteraturhuset. Konseptet kombinerer «åpen mikrofon», med lavskuldret, men opplysende samtale om kunst og praksis. Fredag 17. juni er det duket for sommerspesial, og gjest denne gang er forfatter Maia Kjeldset Siverts.

Fredag 24. juni deltar Litteraturhuset på Minipride på Youngstorget. Her vil Litteraturhusets faste husforteller, Jasdeep Singh Kalirai, holde fortellerstund som passer spesielt godt for regnbuefamilier.

Dessuten er det i løpet av sommeren mulig å få med seg interessante foredrag på søndagene: Bjørn Samset, Tore Linné Eriksen, Hilde Vinje og Andreas Liebe Delsett tar turen til Saklig søndag gjennom sommersesongen.

Se hele sommerprogrammet her.