Slik blir den norske paviljongen

– Juryen er svært fascinert av ideen, konseptet og beskrivelsen av det vakre landskapet som kombinerer det drømmende og det helt konkrete, sa Halldór Gudmundsson om vinnerbidraget.

– Vinnerbidraget inneholder en og lekenhet, og er fri for klisjeer om norsk natur, sa prosjektleder for Frankfurt 2019, Halldór Gudmundsson, om Norges kommende Frankfurt-paviljong «Norge forteller» fra LCLA og Manthey Kula.

– Hensikten å finne den løsningen som skaper de beste opplevelsene for publikum, forlagsfolk og journalister. Og den skal gjøre inntrykk i løpet av fem dager, sa Halldór Gudmundsson under dagens prisseremoni på DOGA.

– Vi ønsket et klart, åpent og inviterende konsept, som presenterer Norge som kulturnasjon. Det var hele 65 innsendte bidrag til konkurransen, og Gudmundsson kunne melde at flere av disse kretset rundt norsk natur:

– Jeg har aldri sett så mye fjell, fjorder og daler i hele mitt liv.

– Lekent og åpent uttrykk

I tiden fremover skal arkitektene videreutvikle ideen i samarbeid med NORLA. I forslaget er den store hallen organisert som et galleri og tenkt som en verden av bøker og idéer som representerer «det norske».

– Juryen er svært fascinert av ideen, konseptet og beskrivelsen av det vakre landskapet som kombinerer det drømmende og det helt konkrete. Prosjektet er godt gjennomførbart, det har et lekent og åpent uttrykk som skaper flere muligheter for konkretisering og gjennomføring. Vi gleder oss til å arbeide med og utvikle «Norge forteller» med arkitektene, sier Halldór om vinnerbidraget.

Vinnerpaviljongen har et totalbudsjett i underkant av 5 millioner kr.

Hederlig omtale

Juryen har i tillegg til å kåre en vinner valgt innkjøp fra følgende konkurranseutkast: «Sehnsucht» av Rodeo arkitekter, «Folkebiblioteket» av Kastler/Skjeseth Architects og «Lysning og grotta» av 3RW arkitekter.

Hedrende omtale ble også gitt til to prosjekter: «Norske Stemmer» av Mikado Arkitektur og «Opna» av Atelier Lønseth og Asp Arkitektur.