Skrekkforfattere med åpent brev til Amazons leder

I et nylig publisert brev på internett, går The Horror Writers Association (HWA) i USA i strupen på nettbokhandelen Amazon og dens leder Jeff Bezos.

– Vi skriver for å gjøre dere oppmerksomme på det faktum at Amazons retningslinjer for kundeanmeldelser ikke går langt nok for å beskytte forfattere og forlag mot mobbing, trakassering og utilbørlige anmeldelser, skriver organisasjonen i brevet.

HWA er en ideell organisasjon for forfattere og forlag, og arbeider for å markedsføre og øke publikums interesse for god skrekk og mørk fantasylitteratur, og for å speile interessene til dem som skriver disse verkene. Dean Koontz, Robert McCammon og Joe Landsdale var med på å stifte organisasjonen. I dag har foreningen godt over 600 medlemmer på verdensbasis.

Med utilbørlige anmeldelser mener HWA anmeldelser hvor det går frem at personen bak ikke har lest boken, anmeldelser hvor viktige deler av handlinger avsløres, slik at folk ikke ønsker å kjøpe boken, og anmeldelser som har negative kommentarer om forfatteren eller fokuserer på bokens pris. Forfattere som har klaget på slike anmeldelser til Amazon tidligere, får ofte beskjed om selv å kontakte personen som har lagt ut den aktuelle anmeldelsen.

Anmeldelsene på Amazon har vært ute i hardt vær før. Det har blant annet blitt avdekket at enkelte forfattere har skrevet fordelaktige anmeldelser og gitt høye terningkast på egne bøker. Lesere som bruker anmeldelsene til å snakke ned forfattere de ikke liker, har også vært mye omtalt.

– Bare for å understreke, vi etterspør ikke retningslinjer som kun har rom for positive anmeldelser. Vi etterspør retningslinjer som tar hensyn til innholdet i anmeldelser og hjelper til med å fjerne offentlig trakassering av Amazons partnere, står det i brevet. En rekke kjente skrekkforfattere i USA stiller seg bak det åpne brevet, blant dem Anne Rice.

Les hele brevet her:

http://horror.org/?p=6219