Sjøsetter skipsverft-roman

BOKHØSTEN: Erik Grønners roman «Skipsbyggerne» er først ut i Tigerforlagets bokhøst.

– Vi tenker det samme nå som da vi startet forlaget, at vi skal utgi bøker med et bredt nedslagsfelt og som mange kan nyte godt av, sier Tiger Garté, som er sedvanlig optimistisk og fremoverlent i forhold til Tigerforlagets utgivelser.

 

Tiger Garté varsler en bokhøst med mange høydepunkter:

– Den boka som «alle» vil ta inn og som det allerede er mye snakk om er selvfølgelig utgivelsen Mesteren Mourinho,om The Special One José Mourinho. Nå har han kjøpt verdens dyreste spiller i Pogba, hentet kongen Zlatan Ibrahimović til Manchester – som attpåtil har scoret mål i bøtter og spann –  og vunnet sin første hjemmekamp på Old Trafford, som også er innledningen i selve boka. Dermed får vi den første oppdaterte boka om Mourinho i hele verden, og det satser vi på vil selge mange bøker av den.

 

Mesteren Mourinho -forside-HØY

 

Verftsroman

Tigerforlagets første roman for høsten er allerede ute:

Skipsbyggerne av Erik Grønner (hovedbildet) er allerede kjøpt inn av Kulturrådet. Rolf Utgård har uttalt at «det er en historie så nær virkeligheten at alle som har jobba på et skipsverft eller i industrien vil kjenne seg igjen.» Den vil treffe de fleste som liker Jon Michelets «En sjøens helt»-romaner, og også alle med interesse og fascinasjon for skipsbygging og norsk industri, sier Garté og legger til:

– Hvis jeg får trekke fram en siste bok så kommer Arkitekten i Paris ut i disse dager, en flott skildring av en fransk arkitekts streben etter å bygge gjemmeplasser for jøder under Den andre verdenskrigen. Boka kan minne om «Schindlers liste» og forfatteren er sagt å «skrive som en ny Ken Follett», ifølge Booklist. Det var bare tre av åtte kommende utgivelser fra oss, så jeg anbefaler alle å sjekke tigerforlaget.no med jevne mellomrom framover. Her kommer Quizkanon, 299 gode grunner for ikke å dra på jobben, en bok om de mest fantastiske skilt som er hengt opp i Norge og mye mer!

 

Skipsbyggern Arkitekten i paris _forside05

 

 

Håper på spreke kjeder

Garté mener åtte nye høstbøker – og elleve totalt i år er mye for et lite forlag:

– Vi har sagt at vi skal ha maks 10 titler i året, og slik blir det framover. Så skyver vi heller litt på titler og tilpasser oss et marked hvor vi tenker at vi må satse på gode enkelttitler som vi gir mye oppmerksomhet og salgsinnsats, og dermed kan selge masse. Så håper vi kjedene er spreke og tør satse på nye forfatterskap og originale sakprosaprosjekter, slik at vi bevarer et mangfoldig og utviklende miljø for bøker og forleggeri i Norge.

 

 

Tiger kafebord B

Garté: Tiger med maks ti bøker på tanken.

 

– Noe helt spesielt

– Noen tanker rundt forlagets fremtidige satsingsområder og veivalg?

– Vi tenker det samme som da vi startet forlaget, at vi skal utgi bøker med et bredt nedslagsfelt og som mange kan nyte godt av. Vi ønsker å utgi oversatte romaner som vi snapper tidlig opp og kan jobbe frem som bestselgere ute i bokhandlene. Det kommer noen originale innslag på sakprosafronten fra oss fremover! Norske romaner utgir vi når vi har noe helt spesielt, med forfattere som kan sette dagsorden og nå fram med sine prosjekter.