Jotunfjell Partners overtar Notabene

Investeringsselskapet Jotunfjell Partner overtar Notabene-kjeden. Dette offentliggjør selskapet i en pressemelding i dag formiddag.

Tidligere hovedeier i «Nye Notabene», i dag minoritetsaksjonær i Bokkompaniet Holding, Jotunfjell Partners (JFP) har inngått avtale om å overta driften i Notabene og Boklageret som i går meldte oppbud.

I pressemeldingen oppsummer finansdirektør i JFP, Bjørn Leiknes at Jotunfjell Partners i 2016 kjøpte Nye Notabene AS fra DNB og gjorde en restrukturering av selskapet i 2017:

– Butikkene ble videreført med andre eiere for å få kontroll med selskapets
gjeldssituasjon og samtidig opprettholde driften i flest mulig butikker. Ca halvparten av butikkene ble solgt til Bokkompaniet-konsernet som videreførte navnet Notabene. Jotunfjell Partners har i dag en indirekte eierpost på 16% i Bokkompaniet som eide Notabene AS. Jotunfjell Partners konsernet var Notabenes største kreditor som en følge av garantier og kreditt/ innlån. Jotunfjell Partners har som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, men det er allerede klart at flere butikker vil måtte stenge etter hvert. Konkursutsalget av varer vil starte umiddelbart i de butikkene som skal avvikles.

– Notabene har vært gjennom kontinuerlig restrukturering siden konkursen i 2013 og med det konkurransebildet som har utviklet seg samt endringer i kjøpemønsteret de siste årene er det ikke rom for å drive de minste og ulønnsomme butikker. Dette er fortvilende for de trofaste kunder og alle de dyktige ansatte som har stått i dette gjennom mange år med utfordringer. Vårt mål er å skalere organisasjonen riktig sett i forhold til gjenværende butikkportefølje og sikre de arbeidsplasser som sikres kan, skriver Leiknes i pressemeldingen.

– Sammen med ledelse, butikksjefer og ansatte går vi nå løs på arbeidet med å sikre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, og legge til rette for at butikkene er attraktive og har det de trenger for å gi kundene gode handleopplevelser, sier han. Samtidig skal det legges gode planer for forsvarlig avvikling av butikkene som dessverre må stenge, avslutter Bjørn Leiknes i Jotunfjell Partners.

Les også: Konkurs for Notabene.

Siste: Her er Notabene-utsalgene som trolig legges ned.