Sensasjonelt Mytting-salg

– Det er sensasjonelt å selge 600 bøker i ei bygd med 4500 innbyggere - på to dager, sier Lars Mytting om Ringebu Libris' kjempesalg av «Søsterklokkene».

På knappe to dager har Ringebu Libris solgt rundt 600 eksemplarer av Lars Myttings Søsterklokkene (Gyldendal). Og det er ikke medberegnet alle bøkene som er lagt av og bestilt.

– Ja, dette er det mye interessant å si om. Det er en stor og vågsom innsats av en ung bokhandler. Det er sensasjonelt å selge 600 bøker i ei bygd med 4500 innbyggere – på to dager, sier Lars Mytting.

SPESIALLEVERANSE: En ekstra pall ble i hui og hast kjørt opp til Ringebu. Her med Lars Mytting og butikksjef Christian Asphoug.

– Vi har ikke slått inn alt på kassa enda engang, det er flere bøker som er lagt av og reservert, og det er sikkert 30-40 bøker til. Så vi merker virkelig etterdønningene av lanseringen, forteller butikksjef Christian Asphoug, som er fjerde generasjons bokhandler ved Ringebu.

Hvilken standing har Mytting hos dere?

– Her er han alltid nummer 1. Det er ingen overraskelse at han selger så mye, men det er ikke selvsagt. Det sier heller noe om forfatterskapet hans, først og fremst, forteller Asphoug.

Laginnsats

Ringebu Libris ligger sentralt i gågata i landsbyen Ringebu, rundt 60 kilometer nord for Lillehammer. Dette er et av de eldste handelssentra i Gudbrandsdalen, og i en kommune med 4500 innbyggere må 600 solgte bøker sies å være en salgssuksess.

SUPERTEAM: Salgsteamet å Ringebu Libris har solgt 600 eksemplarer av «Søsterklokkene» på to dager.

– Vi har skodd oss for dette ganske lenge. Men egentlig var det magefølelsen som gjorde at jeg tok sjansen på å bestille så mye. Vi har jo hatt boklansering med Lars før, og da er det alltid skikkelig trøkk. Jeg bestilte egentlig 300 bøker først, men merket at det kom til å bli for skrint, forteller Asphoug, som forteller at det store salget har vært en dugnadsinnsats:

– Det har vært et lagarbeid med Lars og forlaget. Alle har stilt veldig opp. Forlagsredaktøren og Lars sin redaktør kom jo kjørende oppover med en haug av bøker i en stor henger, forteller Asphoug, og legger til at Ringebys nye innovasjonssenter, med nytt bibliotek, også skal ha sin del av æren:

– Det nye biblioteket rommer rundt 250 mennesker. Men vi greide å få inn 300 personer to dager på rad for å høre på Mytting bli bokbadet og fortelle om sagnet som boken tar utgangspunkt i, sier Asphoug, og legger til at de også har kjørt kampanjer i sosiale medier.

Og med kun fire dager ute i butikk, vil nok veldig mange flere innbyggere i distriktet sikre seg Søsterklokkene før juleklokkene begynner å ringe.