Høstens søvneksperter?

Maria og Eirik er aktuelle med barneboka "Den uendelige og søvndyssende boka om sauene som hopper over gjerdet" - en fortelling som aldri, aldri tar slutt.

Maria Halvorsen er utdannet innen filmproduksjon. Hun jobber frilans med TV, reklamefilm og musikkvideoer. Eirik Espolin Johnson har studert internasjonal politikk. Han driver til daglig karaokestedet SYNG på Grünerløkka i Oslo, dubber barnefilmer og har vært musikalbarnestjerne.

Dette er deres første bok sammen. Bli bedre kjent med dem her i vår ukentlige spalte.

 

Forfatter: Maria Halvorsen (29) & Eirik Espolin Johnson (34), som for øvrig er kjærester.

 

Sauenesomhopperovergjerdet.omslag-2

 

Aktuell med: Den uendelige og søvndyssende boka om sauene som hopper over gjerdet (Kagge forlag)

En «uendelig» bok om ti sauer med hver sin gøyale personlighet, som i tur og orden føler at gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet – og derfor hopper over det. Og når man har talt alle ti sauene over gjerdet, så snus boka på snedig vis på hodet, og så hopper de tilbake igjen også – gang på gang helt til barnet sover.

 

 

 

Hvorfor skrev dere akkurat denne boken:

Vi lagde en bok i gave til niesen vår, Maia, som slet med å sove. Vi tenkte at hvis man kunne «lure» henne til å telle sauer i det uendelige, så måtte hun jo sovne til slutt. Maia sovnet, og moren hennes anbefalte oss å sende boka til et forlag. Så da gjorde vi det, og da de (Kagge) var positive, så ville vi jo gjerne videreutvikle det til en ferdig bok sammen med dem og illustratører.

 

Tre barnebok-favoritter: 

Maria:

Roald Dahl- Charlie og sjokoladefabrikken: Fordi den oppfyller alle snille barns store drøm!

Tor Åge Bringsværd- Ruffen og den flyvende hollender: Fordi det er en fantastisk reise inn i en verden som er både vakker og litt skummel. Hvem hadde trodd at sjøormer kunne være så sjarmerende!

Ole Lund Kirkegaard- Gummi- Tarzan: Fordi det er fryktelig morsomt å være med på hans opp og nedturer, selv om det for det meste bare er nedturer.

 

Eirik:

Astrid Lindgren, Brødrene Løvehjerte. Fordi den er helt perfekt.

Ole Lund Kirkegaard, Albert og andre ugagnskråker. Fordi Albert er så bekymringsløs og gøyal.

Andre Bjerke, Moro-vers. Fordi versene er så «moroe» vel.

 

Sjekk ut:

Vi må bare ærlig innrømme at vi ikke er så oppdatert på barnebokfronten, så vi kjenner faktisk ikke til noen andre nykommere enn oss selv. Men vi skal på barnebokfestivalen i Oslo i september, og gleder oss til å oppdatere oss litt da!

 

Hvordan jobber du?

Siden vi bare har skrevet denne ene boka (og siden den kom til litt tilfeldig), så kan vi vel ikke akkurat si at vi «jobber» på en bestemt måte. Men denne boka skrev vi iallfall ved at vi idemyldret oss frem til en mer eller mindre ferdig ide, og så satte vi oss ned og skrev ut hvert enkelt vers.

 

 

Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn? 

Maria: Ingrid Svinsaas med Tom i villmarka. Det var mormor som leste for meg, og vi satt begge og gråt på slutten av boka.

 

Eirik: Astrid Lindgren, Brødrene Løvehjerte. Fordi den er helt perfekt.

 

Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt? 

Maria: Heksa i Heksene av Roald Dahl. Nå som jeg er voksen, vil hun ikke ha noen interesse i å forvandle meg til en mus, så da kunne vi kanskje hatt en interessant samtale.

 

Eirik: Skybert. Fordi da hadde jeg oppdaget at han faktisk er ekte, og ikke bare eksisterer i Alberts fantasi, og det hadde jo vært ganske kult.

 

Og hvem ville du helst selv ha vært? 

Maria: Ronja Røverdatter, for da kunne jeg ha løpt rundt i skogen og møtt rare vesener, pluss at jeg hadde sluppet å vaske og gre håret, for det er innmari kjedelig.

 

Eirik: Katla. Fordi da kunne jeg ha skiftet side og reddet Nangijala før ting gikk helt over styr.

 

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

Hmmm, det kan jo være veldig mye da, avhengig av hva slags bok det er. Men en forside, et innhold og en bakside bør den vel uansett ha.

 

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi? 

Maria: Potter sine eventyr ender som regel med å møte Voldemort, og han er ikke spesielt hyggelig. Så jeg trosser sjøsyken og blir med Pippi i stedet.

 

Eirik: På eventyr med Potter. Fordi jeg ikke har lest Harry Potter-bøkene, og da ville jo et eventyr med ham vært en artig alternativ måte å bli kjent med ham på.