Saabye-stipendet til Sivertsen

SAABYE-VINNER: Kristin Buvik Sivertsen (Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss)

Kristin Buvik Sivertsen ble i dag tildelt Saabye-stipendet.

– Jeg har sjeldent lest en roman som er så sliten – og det er godt ment, sa Lars Saabye Christensen da han i dag delte ut Saabye-stipendet. Det foregikk under Cappelen Damms høstlansering i Halvbroren.

– Boken er skrevet i en jerv og stilren prosa. Romanen er ekstrem på sin måte og likevel troverdig. Omsorg er i mine øyne en betydelig roman, sa Saabye Christensen.

– Dette er veldig stort. Å få denne anerkjennelsen fra en så betydningsfull forfatter som Saabye gir meg selvtillit og motivasjon til å fortsette, sa Buvik Sivertsen selv.

Debuterte i fjor

«Innsiktsfull, skarp og spennende debut», skrev forlaget i fjor da Kristin Buvik Sivertsen debuterte med romanen Omsorg.

Kristin Buvik Sivertsen (f. 1986) bor i Oslo, og har en Master i i Litteraturvitenskap fra Københavns universitet.

Omsorg stiller spørsmål om hva omsorg egentlig betyr. Handlingen starter 17. februar 2015, da politiet blir tilkalt til en omsorgsbolig i forbindelse med et mistenkelig dødsfall og en mulig voldtekt. Drøye halvannen måned senere blir en nyutdannet politikvinne koblet inn i saken. Hun setter i gang å intervjue beboere, ansatt og andre som kan ha bidra til å kaste lys over hva som har skjedd.

Saabye-stipendet

Saabye-stipendet ble opprettet i forbindelse med Lars Saabye Christensens 60-årsdag i 2013, og deles ut til en av fjorårets debutanter.

Stipendet skal deles ut hver høst og er på kr 25.000,-. Stipendet kan tildeles alle som debuterer innenfor feltet skjønnlitteratur for voksne på Cappelen Damm.

Lars Saabye Christensen er eneste jurymedlem og samarbeider med redaksjonsjef John Erik Riley om tildelingen.

 

62 Shares