Saabye-stipendet til Sivertsen

SAABYE-VINNER: Kristin Buvik Sivertsen (Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss)

Kristin Buvik Sivertsen ble i dag tildelt Saabye-stipendet.

– Jeg har sjeldent lest en roman som er så sliten – og det er godt ment, sa Lars Saabye Christensen da han i dag delte ut Saabye-stipendet. Det foregikk under Cappelen Damms høstlansering i Halvbroren.

– Boken er skrevet i en jerv og stilren prosa. Romanen er ekstrem på sin måte og likevel troverdig. Omsorg er i mine øyne en betydelig roman, sa Saabye Christensen.

– Dette er veldig stort. Å få denne anerkjennelsen fra en så betydningsfull forfatter som Saabye gir meg selvtillit og motivasjon til å fortsette, sa Buvik Sivertsen selv.

Debuterte i fjor

«Innsiktsfull, skarp og spennende debut», skrev forlaget i fjor da Kristin Buvik Sivertsen debuterte med romanen Omsorg.

Kristin Buvik Sivertsen (f. 1986) bor i Oslo, og har en Master i i Litteraturvitenskap fra Københavns universitet.

Omsorg stiller spørsmål om hva omsorg egentlig betyr. Handlingen starter 17. februar 2015, da politiet blir tilkalt til en omsorgsbolig i forbindelse med et mistenkelig dødsfall og en mulig voldtekt. Drøye halvannen måned senere blir en nyutdannet politikvinne koblet inn i saken. Hun setter i gang å intervjue beboere, ansatt og andre som kan ha bidra til å kaste lys over hva som har skjedd.

Saabye-stipendet

Saabye-stipendet ble opprettet i forbindelse med Lars Saabye Christensens 60-årsdag i 2013, og deles ut til en av fjorårets debutanter.

Stipendet skal deles ut hver høst og er på kr 25.000,-. Stipendet kan tildeles alle som debuterer innenfor feltet skjønnlitteratur for voksne på Cappelen Damm.

Lars Saabye Christensen er eneste jurymedlem og samarbeider med redaksjonsjef John Erik Riley om tildelingen.