Romanserie med ny bok HVER uke

Liker du korte romaner? Og å få en ny en på brettet hver helg? Da er kanskje Ildahl-serien noe for deg?

Det er forlaget Dr. Spruce Books som lanserer formatet. Og forlegger Christian M. Falch hevder at ideen er enkel: – Bokserier bør være som våre favoritt-TV-serier: En time med moro – og mange av dem.

 

Forlegger Falch mener nemlig at bøker for rask konsumering er tingen. Dr. Spruce elsker, ifølge forleggeren, den digitale publiseringrevolusjonen! Men Dr. Spruce elsker også den gode gamle pocketboka! Derfor er den nye serien å få også i pocketutgave. Med en ny bok hver fredag seks fredager fremover. Den første kommer i dag.

 

Serier, serier og serier

ILDAHL_cover_1oForfatteren bak serien, som kort og godt heter Ildahl-serien er Eirik Ildahl. Og han alltid skrevet serier: Tegneserier, radioserier, tv-serier. Her kommer hans første bokserie, som tar mål av seg til å skildre hans ekstraordinære eskapader under nære og fjerne himmelstrøk.

Forlaget skriver: «Han har vært smugler, spion, svindler, reformator og oppdagelsesreisende, men uansett hvor i verden Eirik Ildahl har reist, har det fulgt erotiske eksesser og blodige katastrofer i kjølvannet. Og denne gang skal han til Afrika!

I første roman bryter Ildahl ut fra en urkjedelig hverdag på Oslo vest og havner i Afrika, hvor begivenhetene står i kø. En betydelig mengde diamanter og dop av den sjelsutvidene typen fører oss ut på en reise vi sjelden har sett maken til. Ildahls manglende moral, samt evne til å la seg drive med mulighetene, tar oss med helt inn til Afrikas skinnende hjerte.»

 

Rutinert forfatter

Eirik Ildahl har skrevet serier som: Fantomet, Donald Duck, James Bond, Knut Gribb, Hotell Cæsar og mange flere! Og han har vært forfatter på heltid siden 1981. Han har skrevet en rekke manus for norske og internasjonale filmer, prisbelønte tegneserier, en roman og har jobbet som journalist. Eirik Ildahl har også vært styremedlem i Norske Dramatikeres Forbund og Norsk filminstitutt.

Eirik Ildahl utvikler for tiden flere tv-serier for et norsk publikum og er i gang med ytterligere en, ifølge forlaget, «fantastisk» bokserie for Dr. Spruce Books.

 

Fiktiv lokal globetrotter

Men hvem er så denne Dr. Spruce som har gitt navn til forlaget som gir ut røverromaner i rekordraskt tempo?

– Det er nok en fiktiv person, sier Christian M. Falch til BOK365. – Han er en lokal globetrotter, en slags symbiose mellom hedmarksk granskau og den store verden der ute. En allvitende og bedrevitende ånd som svever over vår lille forlagsvirksomhet, smiler han. Og røper at forlagts hovedkontor ligger på en gård i Hedmark, nærmere bestemt på Vangsåsen litt utenfor Hamar. Derfra pendler forleggeren også til Oslo mens han pønsker ut nye måter å angripe moderne lesere på.

 

Tilpasset nye lesevaner

– Vi begynte så smått for tre år siden, forteller han. – Ideen kom som et resultat av publiseringsrevolusjonen. Vi ville lage et kortbokserieforlag, tilpasset nye lesevaner, for eksempel våre egne. Småbarnsforeldre klarer for eksempel ofte ikke å lese så lenge av gangen, sier Christian M. Falch.

Dr. Spruce har tre serier ute nå. Og full utgivelsesplan frem til 2016. Ildahl-serien har premiere i dag.