Romanfigur sjekket vilt på Tinder

Ble du forsøkt sjekket opp av kjekkasen Miles Archer i helgen? I så fall ble du lurt. Han eksisterer bare mellom permer.

Torsdag kveld dukket det opp en profil utenom det vanlige på ”norske” Tinder. Den uvanlig kjekke mannen på profilen på sjekkestedet kalte seg Miles Archer. Han er dessverre ikke ekte.

 

skjermdump
Barksing: Skjermdump av Tinder-profilen til «Miles, 25» som lå ute i helgen.

På Miles Archers profil sto kun dette:

”Jeg har bare to regler:

  1. Ikke spør om fortida.
  2. Ikke forvent en fremtid. ”

Profilen var prydet med bilde av modellen og skuespilleren Nick Bateman, som for sikkerhts skyld også har kjøpt filmrettighetene til romanen.

Etter et par døgn på sjekketjenesten hadde han over 400 matches av jenter som vil bli kjent med den mørke barskingen. Så oppdaget Tinder den falske profilen og stengte den.

Men hvis profilen ikke var ekte … hva var da poenget?

 

Stygg kjærlighet

Selvfølgelig et pr-stunt. I virkeligheten er Miles Archer en romankarakter fra boken Stygg Kjærlighet av den amerikanske forfatteren Colleen Hoover, utgitt på norsk på Gursli Berg forlag i forrige uke.

I samarbeid med bokbyrået Fjeldbraaten & Waage fant de ut at de ville prøve ut Tinder som markedsføringskanal. Det funket det.

– Stygg kjærlighet er en mørk kjærlighetsroman om den umulige kjærligheten, derfor synes vi kanalen passet godt. Vi tror at mange av jentene som likte Miles på Tinder vil like ham i boka også, sier teamet bak kampanjen.

gursliberg_Hoover_styggkjaer_forside_smallstripe_539_863_90_sDette skriver forlaget om boken:

«Da Tate Collins møter flygeren Miles Archer, vet hun at det ikke er kjærlighet ved første blikk. De vil ikke engang gå så langt som å anse seg som venner. Det eneste Tate og Miles har felles, er at de uten tvil begjærer hverandre sterkt. Og når dette blir klart for dem, innser de at de har de perfekte rammer rundt forholdet. Han vil ikke ha kjærlighet, hun har ikke tid til kjærlighet, så da står bare sexen igjen. Avtalen ville fungert perfekt, hvis Tate bare klarte å holde de to reglene Miles har satt opp.

Spør aldri om fortiden.
Ikke forvent noe om fremtiden.»

Dette blir det stygg kjærlighet av. Men Tinder-kontoen tilhørte altså (heldigvis) en person som bare fins i bøkenes verden.

– Vi er ganske fornøyde med resultatet, det var et kult stunt og det er alltid spennende å prøve ut nye kanaler, sier Ida Fjeldbraaten i bokbyrået Fjeldbraaten & Waage til BOK365 i dag.