Rockestjerne bokdebuterer

Jack White, kjent fra The White Stripes, debuterer senere i år med en barnebok basert på en av bandets mest kjente sanger.

Jack White er mest kjent som vokalist og gitarist i bandene The White Stripes og The Raconteurs. Nå får rockestjernen en ny fjær i hatten da han senere i år debuterer som barnebokforfatter.

Boken får navnet We’re Going to Be Friends, og er inspirert av The White Stripes sang med samme navn. Sangen er av mange å regne som The White Stripes mest kjente sanger, men dette er ikke dens første møte med et yngre publikum. Sangen er brukt i flere TV-serier og filmer, som blant annet i en film basert på barnebokarakteren Nysgjerrige Nils.

 

Whites forfatterdebut sammenfaller med 20 årsjubileet for The White Stripes, som finner sted i sommer. We’re going to be friends var en av sangene på gjennombruddsalbumet til The White Stripes, «White Blood Cells»

Boken forteller historien om Suzy Lee som er på vei til skolen, og hennes leting etter insekter og venner langs veien. Det er illustratør Elinor Blake som har brakt Whites tekst til live.

Boken vil bli utgitt den 7. november, på forlaget Third Man Books. Det lille forlaget er faktisk imprintet til Third Man Records – Whites eget plateselskap som ble grunnlagt i 2001. Om boken vil bli utgitt på norsk gjenstår å se, men boken er åpen for forhåndssalg på Third Man Books egen nettside.

 

Hovedfoto: Kris Krüg / Wikimedia Commons