Pulitzerprisen til Anthony Doerr

"All The Light We Cannot see" er er tildelt Pulitzerprisen 2015 for beste roman.

 

Den prestisjetunge Pulitzerprisen, som deles ut i en rekke kategorier innen journalistikk og litteratur, er i år tildelt den amerikanske forfatteren Anthony Doerr. Romanen hans er utkommet på norsk under tittelen Alt lyset vi ikke ser på Pantagruel forlag. Den er oversatt av Lene Stokseth.

 

Alt_Lyset_Vi_Ikke_Ser_stor-201x300Juryen skriver blant annet dette om vinnerboken: ”En fantasifull og intrikat roman inspirert av andre verdenskrig grusomheter som er skrevet i korte, elegante kapitler og som utforsker den menneskelige naturen og teknologiens motstridende krefter.”

Forlegger Alexander Èlguren i Pantagruel er selvsagt henrykt over prisen til en av deres forfattere.

– Aller først vil jeg benytte anledningen til å gratulere Anthony Doerr med denne fantastiske utmerkelsen. Det er så velfortjent. Da jeg oppdaget denne  boken i fjor sommer, ble jeg fullstendig grepet av hvor sterk og fengende denne historien er. Språket og stemmen til Doerr, magien i sidene, har gjort  at jeg trodde på boken fra aller første øyeblikk. I dag er det litt ekstra gøy å være forlegger, uttaler Èlguren.

 

Glad og beæret prisvinner

Forfatteren selv skriver dette i en uttalelse etter å ha fått prisen:

«I could not be more honored to have my work recognized alongside such distinguished company. My heartfelt thanks go to the Pulitzer board, and to everyone who helped with the writing, editing and publishing of this novel. Congratulations to all the finalists and winners!”

ANTHONY DOERR er født og oppvokst i Cleveland, Ohio. I dag bor han i Idaho sammen med sin kone og to sønner. Det britiske magasinet GRANTA har plassert Doerr på sin liste over de 21 beste unge, amerikanske forfattere i vår tid.

 

(Forfatterfoto: Pantagruel)