Petterson gjør Tyskland

Per Petterson er denne uka i Tyskland for å promotere den kommende utgivelsen av Jeg nekter på tysk. Det velrenommerte forlaget Carl Hanser har store forventninger til den kritikerroste og prisbelønte romanen, som utkom i Norge i 2012.

Petterson gjester fem av de største byene i Tyskland:

Mandag 22. september: Schleichers bokhandel i Berlin
Tirsdag 23. september: Litteraturhuset i Hamburg
Onsdag 24. september: Bittner bokhandel i Cologne
Torsdag 25. september: Litteraturhuset i Stuttgart
Fredag 26. september: Lehmkuhl bokhandel i München

 

Petterson-Per

(Foto: Forlaget Oktober)

 

Solgt til 15 land

Jeg nekter fikk fabelaktig mottagelse da den utkom i Norge i 2012. Romanen ble framhevet som en av årets beste bøker av en rekke kritikere. Petterson mottok Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og P2-lytternes romanpris for romanen. Romanen har et opplag på 105 000 her hjemme og er solgt til 15 land.

Jeg nekter har fått strålende mottagelse i Danmark og har tidligere toppet bestselgerlistene i Nederland. Senere i høst i høst utkommer romanen også i Frankrike og i England.

 

«En poetisk klang»

Jeg nekter er den femte Petterson-romanen som utkommer på tysk. Samtlige bøker har fått strålende kritikker. Da Det er greit for meg utkom i 2011, betegnet Der Spiegel den som  ”En James-Dean-historie fra syttiårenes Norge … skrevet i et mesterlig neddempet språk.” Frankfurter Allgemeine Zeitungs anmelder lot seg også begeistre. ”En betydelig forfatter som gir selv enkle, nøkterne setninger en poetisk klang”

Per Petterson har utgitt ni bøker og er oversatt til 50 språk.