Tornerose i lenker

En erotisk kultbokserie fra 1980-tallet er på vei til tv-skjermene.

Lenge før Fifty Shades gjorde bdsm til allemanseie, sjokkerte Anne Rice amerikanerne med sine bøker om den underkastende Tornerose.

 

The Claiming of Sleeping Beauty, Beauty’s Punishment og Beauty’s Release ble utgitt mellom 1983 og 1985, og er løselig basert på eventyret om Tornerose. Bøkene forteller historien om en ung prinsesse som vekkes fra en lang søvn ved at en prins har sex med henne. Senere blir prinsessen ført til hans slott hvor hun får opplæring i å være sex-slave.

Trilogien fikk blandet mottakelse i USA. På utgivelsestidspunktet så feministene ned på det meste av erotikk som omhandlet bdsm, og det var stort sett bare i de homofile miljøene det kom gode anmeldelser. Bøkene ble da også skrevet under pseudonymet A.N. Roquelaure.

–Jeg skrev bøkene i den tro at dominans og underkastelse også kan være romantisk og deilig og ikke minst erotisk, sier Anne Rice i en uttalelse til The Hollywood Reporter.

De erotiske bøkene har vært en kulthit i flere år, men etter suksessen til Fifty shades har salget eksplodert, og Anne Rice planlegger nå en fjerde bok i serien. Og så blir det altså tv-serie. Det er Televisa USA som har kjøpt tv-rettighetene til serien, og Rachel Winter skal produsere den sammen med Rice.