«Peer Gynt» til Grimstad

Illustrasjon av Geir Moen, fra "Peer Gynt".

Vi lyver ei. Det Norske Ibsenkompaniet gjør sitt inntog i Fjæreheia i Grimstad til sommeren. Og da er det Geir Moens tegneserieroman som er inspirasjonen. 

«Med utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman kommer Peer Gynt tilbake til Fjæreheia. Det visuelle uttrykket i forestillingen er blitt til i samarbeid med Moen og vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer», heter det i pressemeldingen.

I rollen som Peer møter vi Nils Golberg Mulvik, kjent fra Nationaltheatret og TV-serien «Valkyrien». Ragnhild Gudbrandsen, kjent fra HBO-serien «Beforeigners», inntar rollen som Mor Åse – mens veteranen Helge Jordal dukker opp som Dovregubben. Ellen Dorrit Petersen på sin side, har landet rollen som Knappestøperen.

I tillegg bekler kjente navn som Espen Hana og Christine Guldbrandsen noen av de andre rollene i denne oppsetningen av Peer Gynt.

Sønnen overtar regi-roret

Oppsetningen har hentet inspirasjon fra Moens tegneserieroman – og bilder fra boka er også med i forestillingen, heter det videre.

En av de største publikumssuksessene i Fjæreheia, var da Reidar Sørensen ikledde seg rollen som Peer Gynt på slutten av 90-tallet. Nå er det sønnen Kim Sørensen som har tatt regi-roret fatt, og som skal sende Ibsens klassiske skikkelse ut på scenen.

Kunstnerisk leder er Kåre Conradi, mens André Moi Danielsen stiller som produsent.