Jojo inntar kinosalene

Både «Et helt halvt år» og hennes nye «The One Plus One» blir film.

I to uker har Jojo Moyes toppet britiske bestselgerlister med sin nye roman The One Plus One. Nå blir den sannsynligvis film.

 

Mens Et helt halvt år lenge har holdt et fast grep om den norske bestselgerlista, er en ny bok signert Jojo Moyes for tiden den aller mest populære i britiske bokhandler.

The One Plus One har de siste to ukene klatret helt til topps på den britiske bestselgerlista, tett fulgt av Jo Nesbøs Politi. I løpet av den siste måneden har pocketutgaven for massemarkedet solgt i nær 60.000 eksemplarer, ifølge Bookseller.

 

Skriver selv manus

Nå har også filmbransjen fattet interessa for boka. Sist uke kom nyheten om at Hollywood-studioet New Line har kjøpt opsjon på filmrettighetene. Ellers er ingen detaljer sluppet annet enn at Moyes selv skal skrive manus. Boka handler om en alenemor med to barn med ganske ulike utfordringer. Mens stesønnen Nicky blir mobbet, er datteren Tanzi et mattegeni. Tilværelsen tar en ny vending for dem alle når en fremmed mann tumler inn i livet deres.

 

Jojo1-383x266  et-helt-halvt-år-nyttOpplag-202x300

(Foto: Penguin UK)

 

Første film kommer neste år

Det er allerede kjent at Et helt halvt år, som på engelsk bærer tittelen Me Before You, skal bli film. Etter planen skal den innta kinosalene i august neste år. Også her skriver Jojo Moyes første versjon av manus.  Scott Neustadter og Michael H. Weber, som blant annet skrev manus til filmen 500 Days Of Summer, vil så videreutvikle manuset.

 

Vil bevare det britiske

Det er teaterregissør Thea Sharrock som har fått regioppdraget for Et helt halvt år. Hvilke skuespillere hun får med seg på laget er ennå ikke kjent, men Sharrock, som selv er britisk, har i et intervju med Entertainment Weekly sagt at hun er opptatt av å bevare det britiske preget ved boka, og håper å få castet britiske skuespillere til rollene.

Allerede fredag 12. september kan du møte Jojo Moyes i hovedstaden under Oslo bokfestival.