På sakprosatoppen – igjen

PÅ TOPP IGJEN: Abid Rajas biografi er fortsatt populær. (Foto: Selfie)

– Det hadde jeg ikke engang kunnet drømme om, sier Abid Raja. "Min skyld" er den mest solgte sakprosaboken i Norge for andre år på rad.

– I fjor var det helt uvirkelig å vinne bokhandlerprisen, leserfavorittprisen og bli årets aller mest solgte bok. At jeg også i år skulle være på pallen, det hadde jeg ikke engang kunnet drømme om, sier Raja til Bok365.

Abid Rajas kritikerroste bok Min skyld. En historie om frigjøring ble lansert august 2021, og gikk rett inn på bestselgerlisten. I fjor solgte boken mest av alle bøkene i Norge, i år selger den fortsatt mest av alle sakprosabøker.

Rørt av tilbakemeldinger

Cappelen Damm forteller at Min skyld hittil har et opplag på 130 000 eksemplarer.

– Jeg føler både stolthet, ydmykhet og takknemlighet. Og så er jeg så rørt av de tusenvis av rause, sterke og engasjerte tilbakemeldingene fra leserne. Det gjør sterkt inntrykk å se at boken skaper håp og kan inspirere andre, sier Raja.

SIGNERTE PÅ OSL: Abid Raja med fornøyde lesere, Carima Elhousny og Wenke Ludvigsen. (Foto: Selfie)

I går tilbragte han dagen med å signere bøker på Gardermoen – noe han opprinnelig var booket til å gjøre i fjor:

– I fjor var drømmen å signere på ARK OSL, men på grunn av Omikron ble det ikke noe av. Så det er stor stas å være her på ARK Gardermoen sin nyåpning i dag. Og målet i dag er å sette uoffisiell Norgesrekord i boksignering, sier Raja med stort smil.