Over tre hundre tusen for Jon

Jon Michelets sjøromaner selger og selger. Og til høsten kommer bok nummer tre.

Jon Michelets romaner En sjøens helt. Skogsmatrosen og En sjøens helt. Skytteren har nå nådd et samlet opplag på hele 307.000 eksemplarer, ifølge forlaget Oktober.

 

Jon Michelets suksess med historien om sjømannen og krigsseileren Halvor vil ingen ende ta. Etter at han i en årrekke har gitt oss fotballbøker, thrillere og politiromaner er Jon Michelet på mange måter kommet «hjem». For det var sjømann han var først. Og det er liten tvil om at han vet hva han skriver om. Noen hundre tusen leser skriver gjerne under på det.

 

Strålende anmeldelser

Begge de første romanene har toppet bestselgerlistene her hjemme og har fått strålende anmeldelser. Blant annet i BOK365.

https://bok365.no/artikkel/til-sjos-med-jon-gripende-og-grusomt-vakkert-og-viktig/

 

jon micheletnr7michelet

 

Jon Michelet (f. 1944) var sjømann og bryggearbeider i unge år. Han debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal, og har siden gitt ut en lang rekke bøker i mange sjangre. To ganger har han vunnet Rivertonprisen for beste norske kriminalroman, for Hvit som snø [1980] og Den frosne kvinnen [2001]. Han ble tildelt Språklig samlings litteraturpris i 1999, og i 2009 ble han tildelt Statens stipend for eldre fortjente kunstnere. Svalbard-romanen Orions belte (1977) planlegges nå filmatisert for andre gang. Michelets bøker er oversatt til mange språk. Bind 1 av romaneposet En sjøens helt. Skogsmatrosen (2012), utkom på dansk i november.

 

 – Gleden er enorm

Rett før jul snakket Jon Michelet med BOK365 om suksessen. Da sa han blant annet:

– Når du er ung og har suksess så tror du at veien videre er brolagt med gull. Det er den ikke. Forfatterlivet har bølgetopper og dype daler. Jeg kom opp av en bølgedal nå. Og jeg er mer glad for dette enn for de første storselgerne mine. Gleden er enorm.

Du kan lese hele intervjuet her: https://bok365.no/artikkel/travel-jul-for-suksessrik-sjomann/

 

Til høsten utkommer tredje bind i serien om Halvor Skramstad. Den får tittelen En sjøens helt. Gullgutten. Det er mange som gleder seg til den. Her får du en smugtitt på coveret til den kommende boken:

 

gullgutten