Ørstavik solgt til Danmark

Hanne Ørstaviks siste roman Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux er nå solgt for utgivelse i Danmark. Det er det anerkjente danske forlaget Gyldendal som skal utgi romanen. Seniorredaktør Niels Beider uttrykker stor begeistring for boken, og mener den er ”en sterk, sanselig, tankevekkende og fascinerende utforskning av begjærets former, som sitter i lenge etter endt lesning.”

Danmark er det andre landet Ørstaviks roman er solgt til så langt. Tidligere har det franske forlaget Notabilia kjøpt rettighetene for utgivelse. I den svenske avisen Expressen skrev litteraturviter Victor Malm nylig om det han kaller begynnelsen på en litterær gullalder i Norge. Her trakk han frem Ørstavik bok som eksempel på dette: «Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux er et virkelig glansnummer … kanskje den beste skildring av seksuell frustrasjon jeg har lest noensinne»

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux ble langlistet til P2-lytternes romanpris. Boken fikk flotte kritikker i Norge og ble av flere kritikere framhevet som en av fjorårets beste romaner: