Ordentlig fotballfrue

Hege Norman-Stormbringer har skrevet en serie om et kvinnefotballag. Som har fellestittelen ...?

Første bok i serien "Ekte fotballfruer" ble lansert på Lillehammer i dag.

Hege Norman-Stormbringer har tidligere skrevet to bøker om desserter og kaker. Nå handler det om fotballfruer. Ekte sådanne.

Forfatteren har studert kjemi, juss og filosofi, men jobber som journalist, yogainstruktør og forfatter. Hun har fem barn og hund. Pluss mann og båt. Og en hel bokserie på gang. I dag kom den første av dem.

«Ekte fotballfruer er ikke en bok om fotball, men om sjefer som klår, snørrete unger, utroskap og nye vennskap. Livet går sin halte gang, noen ganger er det helt på trynet, andre ganger er alt på stell – og vel så det.»

Det skriver Bladkompaniet om boken som lanseres i dag.

Bokbad i Gravdahl bokhandel, Lillehammer: Mariann Aalmo Fredin intervjuer Hege Norman-Stormbringer.

Bak fasaden

– Jeg hadde lyst til å skrive om damer bak en glanset fasade, sier Hege Norman-Stormbringer til BOK365.  – Om livet til en gjeng damer på 30 pluss og livene deres. Ideen kom da jeg leste Bridget Jones for et par år siden. Jeg tenkte vel at det måtte være mulig å lage en slags norsk variant også.

– Hva slags bøker dette egentlig?  

– Jeg tror forlaget pleier å si at det er en crossover-sjanger, men jeg er ikke så glad i båser, verken når det gjelder bøker eller personer. Men det er vel en slags chick-lit. Er det ikke det de kaller det? Det er i hvert fall meningen at de skal være feelgood-underholdning med dype temaer. Det er ikke bare fjåsing, for å si det sånn. Det er mye livssmerte og realisme i disse bøkene også.

Lanseringskake: Forfatteren ble feiret på Lillehammer i dag

Kjente karaktertrekk

Et fotballag består som kjent av elleve mann … eh kvinner. Hver av disse har sin historie, og den første er historien til Vivian.

Vivian har fire barn, hund og advokatmann. Hun jobber på iskremfabrikken, men drømmer om mer. Som en viktig jobb, lykkelige barn og et lidenskapelig ekteskap. Og så drømmer hun om å redde damefotballen i distriktet.

Hvor mye Hege er det i bøkene? 

Det er nok litt av meg i alle disse damene. Ganske mye egentlig. Alle på laget har karaktertrekk fra damer jeg har møtt.

Ferdig med syv bøker

Hege Norman-Stormbringer har skrevet ferdig manus til syv bøker. Bok 2 i serien kommer om to uker. Bok 3 kommer i slutten av juli. Mens den første – med undertittel: Vivian – på hjemmebane ble lansert i Hege Norman-Stormbringers hjemby Lillehammer i ettermiddag.