Optimisme i barnebok-land

Troen på barneboken er sterk, og nå vil Bologna-festivalen erobre en enda større del av verden.

Mens humøret kan være variabelt på andre fronter i bokverdenen, var det stort sett smil å spore under årets barnebokfestival i Bologna. Ikke så rart, etter som Bologna-festivalen hos de fleste forlagsfolk vinner prisen som den hyggeligste av de store, med overkommelige arealer, lyse og luftige lokaler, og mulighet til å stikke ut i solskinnet for å nyte et glass mellom slagene.

 

 

Flere tilreisende

Med fasit i hånd, har man ytterligere grunn til å smile: I år ble festivalen besøkt av totalt 26 743 bokbransjefolk, hvilket er en økning på moderate 2 prosent. Det er det internasjonale besøket som gleder mest: 11 753 tilreisende bransjefolk på forrige ukes festival, gir en økning på 15 prosent. Det betyr også at disse utgjør 44 prosent av totalen. Over 720 journalister fra 40 land rapportere fra messen.

 

 

Skal erobre USA

Men festivalledelsen slår seg ikke til ro med at stadig flere reiser til Bologna. Nå er ambisjonen å også reise ut for å erobre enda større deler av barnebok-verden. I månedsskiftet mai-juni neste år, vil Bologna-festivalen også skape et barnebok-møtepunkt i New York. Med seg på laget for å skape denne globale markedsplassen har de blant annet amerikanske Publishers Weekly, verdens største bokbransjeblad.

 

 

Populære illustratører

Også på hjemmebane satser italienerne også utover de vanlige festivalrammene. Et av messens populære innslag, den årlige illustratør-utstillingen, forlenges etter festivalen. Frem til 7. mai kan det allmenne publikum beskue de mange flotte bokillustrasjonene på Arkeologisk Museum i Bologna. Her blir det både folkejury med liten og stor, og kåring av favoritt-illustratør.

 

 

Neste års Bologna-festival, den 55. i rekken, blir arrangert 26. – 29. mars – med Kina som æresgjest.

 

(Foto: Bologna Fiere)