Greie regnskapstall fra Kagge

Kagge-sjef: Tuva Ørbeck Sørheim. (foto: Ina Strøm)

Regnskapsåret 2022: Greie tall fra Kagge Forlag. Økte omsetningen, men noe svekket driftsresultat.

Fjorårets omsetning – inkludert det innfusjonerte datterforlaget JM Stenersen – summerte seg til 114 millioner kroner, en oppgang på 8 millioner fra 2021. Omsetningen er imidlertid betydelig lavere enn tallene fra rekordåret 2020 og som lå til grunn for Erling Kagges salg av 70 prosent av aksjene i forlaget til danske JP/Politiken. I rekordåret omsatte forlaget for hele 136 millioner.

Den store suksessen i fjor var Håkon F. Høydals Abida Raja: Frihetens øyeblikk som var den mest solgte sakprosaboka i 2022. En annen kioskvelter var Erlend Loes gjenfortelling med Lisa Aisatos illustrasjoner, av Charles Dickens klassiske En julefortelling.

Driftsoverskuddet endte i fjor på 6,3 millioner kroner, drøye tre millioner svakere enn året før. Forlaget bredder nå sin utgivelsesprofil, spesielt på skjønnlitteratur og på lyd. Driftskostnadene økte som resultat med nesten 12 millioner kroner sammenlignet med 2021. Henter vi atter en gang fram rekordåret 2020, viste driftsresultatet den gang et overskudd på 26 millioner kroner.