Og så må Tronsmo ut?

Et lite eventyr kan snart være over i Kristian Augusts gate 19: I dag fikk Tronsmo «utkastelsesordren».

Reaksjonene har ikke uteblitt på sosiale medier, etter at Tronsmo bokhandel har fått den endelige flytte-beskjeden. Forfattere og kulturfolk er opprørte over at kvalitetsbokhandelen må ut av sine lokaler ved Tullinløkka.

En av de mange opprørte stemmene er Fredrik Wandrup. Han beskriver Tronsmo som et intellektuelt vannhull i en ørken av uforstand og ytrer følgende på dagbladet.no:

«Entra vil rive Tullingården og bygge et hus som skal bli det juridiske fakultet. Tronsmos ledelse er i «forhandlinger» blitt spurt om man kunne tenke seg gå over til å selge juridisk faglitteratur! Makan til blanding av mafiaretorikk og åndelig lobotomi. Den som foreslår noe slikt, har ikke peiling på ideen om kulturmangfold, fantasi, overraskelse, uavhengighet, fargerikdom, kunstforståelse og dannelse som Tronsmo består av. Å ikke anerkjenne Tronsmo som en verneverdig naturherlighet, er kulturell vandalisme og bør fordømmes på det sterkeste. Det gjør tusenvis av mennesker mens dette skrives, på sosiale medier. Fortvilelsesnivået er høyt. Makt, som Jens Bjørneboe skrev, er ikke annet enn adgang til å påføre andre mennesker smerte.»

 

220px-Tronsmo