– Nyter hver setning

FRAMSNAKKING: Elisabeth Steen har litteratur både for magen og hodet som sine utvalgte.

Elisabeth Steen tar spranget få våger – ut av forlagsbransjen. Utpå nyåret forlater Cappelen Damms forlagsdirektør for sakprosa Akersgata, for å lede Asker kunstfagskole. Hun er dagens «framsnakker» i BOK365, og er invitert til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

Reise i dufter og smaker

Fra egen hylle, har Elisabeth Steen et matnyttig valg:

– Boka Mexicana Mama av Tone Dahl og Lisa Westgaard er en bok som fortjener større oppmerksomhet. Dette er matboka for deg som elsker taco og meksikansk mat. Her lærer du om hvordan du lett kan lage de deiligste meksikanske matretter, men boken tar deg også med på en reise i dufter og smaker. Mexicana Mama er spekket av gode oppskrifter og nydelige bilder av fristende mat. Vel bekomme, sier Elisabeth Steen.

 

Gir ny innsikt

Fra andre forlags hyller velger hun en bok fra sitt gamle forlag Oktober:

– Mona Høvring har et forfatterskap jeg følger tett og hennes siste roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født, som utkom i høst, vil jeg varmt anbefale. I romanen møter leseren de to søstrene Martha og Ella som skal tilbringe noen uker i fredelige omgivelser på et hotell i en fjellbygd fordi Ella skal ta seg av Martha som nettopp er skrevet ut fra et nervesanatorium. Romanen er skrevet i et finslipt, nydelig og imponerende språk, og som leser nyter man hver setning. Mona Høvring er etter min mening en av våre beste forfattere – hennes litteratur gir deg stor leseopplevelse og ny innsikt.

Vi i BOK365 kan tillegge at Tiger Garté forleden gjorde samme valg her i våre spalter. Så Mona Høvrings Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født er kanskje verdt å vurdere for leselisten din?