Ny redaktør i Prosa

Merete Røsvik blir ny redaktør i tidsskriftet Prosa fra nyttår.

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening har tilsatt Merete Røsvik i stillingen som redaktør for Prosa, som utgis av NFFO seks ganger i året. Hun avløser Sindre Hovdenakk som til nyttår er ferdig med sin åremålsperiode som redaktør. Selv hevder hun at man ikke kan forvente noe palassrevolusjon:

– Det blir nok ingen revolusjon. Sindre Hovdenakk har gjort en så solid jobb at det ikke skulle være nødvendig. Men noen andre prioriteringer og utprøving av flere sjangre, blir det nok. Og så har jeg som ambisjon at enda flere bøker skal få anmeldelser.

Bidra til samfunnsdebatten

Røsvik har bakgrunn som litteraturkritiker og –viter, og har tidligere skrevet for flere tidsskrifter, som blant annet Dag og Tid, Bokvennen Litterære Avis (BLA), Prosa og på Littkritikk.no. Det viktigste for henne i det nye stillingen er å bidra til samfunnsdebatten:

– Målet er å henge med på det som skjer ellers i kultursektoren. Men den gjerrige innkjøpsordningen for sakprosa og økonomiske vilkår generelt er selvsagt saker det er naturlig å følge opp. Ellers er jeg opptatt av at sakprosa har et viktig samfunnsoppdrag i å forsyne den offentlige debatten med velfundert kunnskap og samfunnskritikk. Det er viktig for demokratiet at de som har noe viktig å komme med når ut, for ikke å snakke om helt inn i Stortingssalen og Regjeringen. Såpass høytidelig synes jeg at vi kan være!, sier Røsvik, og legger til:

– Grundige, kritiske lesninger som setter litteraturen i kontekst kan bli viktige bidrag til samfunnsdebatten, og det skal Prosa bidra med. Jeg vil lete etter bøkene som treffer nerver i samtida. Det kan også være sakprosa som ikke har åpenbare politiske implikasjoner, men som bidrar til å utvide horisonten.

 

(Hovedfoto: NFFO)