Ny Pegasus-programsjef på Lillehammer

Ole Ivar Burås Storø. (Foto: Vibeke RøglerForeningen !les)

Ole Ivar Burås Storø er ansatt som Programsjef Pegasus, med ansvar for barne- og ungdomsprogrammet til Norsk Litteraturfestival.

– Som en del av Foreningen !les har jeg fulgt Pegasus og litteraturfestivalen tett siden 2007. Jeg er imponert over utviklingen av Pegasus, og ser frem til å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort, sier Ole Ivar Burås Storø.

Storø begynner i festivalen over sommeren etter å ha jobbet som kommunikasjons- og prosjektleder i Foreningen !les siden 2007.

Motstrøms med Leseløft Lillehammer

Mens den overordnede trenden er at barn og unges leselyst og leseevner går ned er det motsatt på Lillehammer. Lillehammer-skolen kan vise til en positiv utvikling i elevenes leseferdigheter på de nasjonale prøvene. Dette er et resultat av Leseløft Lillehammer hvor skole, bibliotek, festivalen og andre aktører jobber systematisk og koordinert med leselysttiltak.

– Norsk Litteraturfestivals barne- og ungdomssatsing har aldri vært viktigere og derfor er det også så betryggende å få Ole Ivar Burås Storø med på laget, sier festivalsjef Marit Borkenhagen. – Storø har jobbet med leselysttiltak til nettopp denne målgruppen lenge og har de egenskapene som skal til for å utvikle Pegasus videre, avslutter festivalsjefen.