Ny nordisk mester i slampoesi

Vinner Sofie Frost flankert av de øvrige finalistene. Foto: Nils Jansson.

Sofie Frost er ny nordisk mester i slampoesi. Det ble klart da mesterskapet gikk av stabelen i Uppsala i Sverige lørdag 26. mai. Hun overtok dermed tittelen etter fjorårets vinner, som også var norsk, nemlig Evelyn Rasmussen Osazuwa.

Startskuddet for Nordisk Mesterskap (NM) gikk under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i fjor. NM er et samarbeid mellom slampoesimiljøene i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Finalistene er de nasjonale vinnerne av de respektive landenes nasjonale mesterskap.

Årets deltagere 

Disse var med og konkurrerte om mesetrskapet: Sara Hauge fra Danmark, Sofie Frost fra Norge, Frej Haar fra Sverige, Jón Magnús Arnarrsson fra Island og Juho Kuusi og Victor von Hellens fra Finland.

Ifølge arrangøren er nordisk slampoesi i verdensklasse, og på Banknatta under Litteraturfestivalen på Lillehammer fredag 1. juni kan du oppleve der selv, om du er i byen. Da arrangerer nemlig Foreningen !les Nordisk slamfest igjen.

– Det blir et forrykende show med Nordens beste slammere på scenen, og med vår ferske nordiske mester, Sofie Frost, i spissen, sier prosjektleder for slampoesi i Foreningen !les, Hilde Slåtto.

Slampoesi

Slampoesi er en konkurranse hvor deltakerne framfører egne tekster. Den befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, standup og spoken word. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører og måten de fremfører den på.

 

Les også: Sofie Frost vant poesislam-NM