Ny litterær agent i Gyldendal Agency

Nina Pedersen (Foto: Gyldendal)

Nina Pedersen er ansatt som ny litterær agent i Gyldendal Agency.

– Jeg ser veldig frem til å være med på å løfte norsk litteratur internasjonalt! Det er et privilegium å jobbe med bredden av utgivelser hos Gyldendal, og jeg brenner virkelig for å dele de gode leseopplevelsene videre, sier Nina Pedersen.

Pedersen kommer fra stillingen som kjedeansvarlig i Gyldendals salgs- og markedsavdeling. Hun har kunstfaglig bakgrunn fra Høgskolen i Oslo, og har jobbet i Gyldendal i åtte år.

– Det å forvalte rettighetene til våre forfattere ute i verden, både blant de etablerte og morgendagens litterære stjerner, er en oppgave jeg tar fatt på med stor glede, sier Pedersen.

– Vet vi har funnet riktig person

– Med Ninas lange salgserfaring, gode kunnskap om forlagets utgivelsesområder og våre forfattere, er jeg sikker på at hun blir en utmerket agent. Jeg gleder meg til samarbeidet! sier rettighetssjef Anne Cathrine Eng.

Forlagsdirektør Anne Cathrine Knudsen er også svært fornøyd med den nye agenten:

– Gyldendal Agency gjør en viktig jobb med salg av norsk litteratur internasjonalt. Nina Pedersen kommer til å bidra med ny kunnskap og kompetanse når hun trer inn i sin nye jobb. Det var veldig mange gode kandidater som søkte på denne stillingen, og jeg vet at vi har funnet riktig person.