Ny kunstnerisk festivalrådgiver

Mathias R. Samuelsen blir ny kunstnerisk rådgiver for Norsk Litteraturfestival.

Mathias R. Samuelsen (f. 1985), som bebor Trondheims kunstnerbolig Adrianstua, blir ny kunstnerisk rådgiver for Norsk litteraturfestival.

 

Samuelsen er regnet som en sentral drivkraft i det litterære miljøet i Trondheim. I tillegg til å være forfatter og oversetter driver han småforlaget og tidsskriftet Beijing/Trondheim og har bak seg både forfatterstudier og en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap.

Mattias R. Samuelsen har festivalerfaring fra Trondheim litteraturfestival ÆÅ og åpner rett som det er Adrianstua for forfattermøter og litterære hagefester.

Samuelsen t10427297_10152638471790490_2343686296137634288_niltrer stillingen etter årets festival og går inn i et fireårig åremål med ansvar for det litterære programmet for Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene 2016-2019.

 

– Et privilegium 

– Norsk litteraturfestival er litteratur-Norges viktigste årlige hendelse, og å få være med på å utvikle festivalen er et privilegium! Som poet ønsker jeg å kunne sette fokus på litteratur i kortform, og som romanleser vil jeg nok særlig jobbe for å få amerikansk og japansk litteratur inn i programmet, sier Mathias Samuelsen, som håper at både publikum og bransjen vil sette pris på det han bringer med seg av smak og interesser.

 

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Marit Borkenhagen er godt fornøyd med ansettelsen.

– Mathias har kunnskaper, erfaring og et helt spesielt engasjeme nt som gjør ham i stand til å bringe Norsk Litteraturfestival videre, uttaler Borkenhagen, som gleder seg til å ta fatt på planleggingen av 2016-festivalen sammen med sin nye kunstneriske rådgiver.

 

Nåværende kunstnerisk rådgiver, Lina Undrum Mariussen, for tiden i svangerskapspermisjon, slutter når åremålet går ut etter årets festival som arrangeres fra 26. til 31. mai.

 

(Foto hovedbilde: Rolf M. Aagaard for Kolon Forlag)