Ny bok om Karin Krog

Karin Krog forteller om sitt liv til Terje Mosnes i ny bok (Foto: Grappa)

Den byr på Karin Krogs egen beretning, fortalt til journalisten og forfatteren Terje Mosnes, og utkommer 10. mai – fem dager før 85-årsdagen hennes.

Boka er viet Norges jazzdronning Karin Krog og utgis av plateselskapet Grappa, som hun har jobbet tett med i flere tiår og er «en historie om jazz, kunstnerkraft og karrieregrep».

I boka forteller Karin Krog om det som omtales som en unik utøverkarriere, fra hennes første opptredener i 0 slo på 1950-tallet og frem til i dag, og hva som stadig driver henne – og reflekterer over hvorfor det måtte bli jazz.

Men også andre stemmer løftes frem: En japansk jazzkritiker og platesamler, Keizo Takada, forteller om hennes posisjon i sitt land, en svensk impresario, Göran Wallén, om hennes ditto virke i Sverige – mens en amerikansk journalist og plateselskapsmann, Pat Thomas, ser Krog fra sitt ståsted i amerikansk jazztradisjon.

Også Karin Krogs britiske samboer og samarbeidspartner, John Surman, tegner et nært portrett av sin kjære, mens fem norske musikerkolleger er intervjuet om hennes betydning for dem som inspirasjonskilde og kunstner. Det loves en rekke bilder, inklusive tidligere upubliserte, og en omfattende diskografi.

  1. mai skal Audun Vinger fra Jazznytt sceneintervjue Karin Krog på Deichman Bjørvika.