Ny bok fra G.R.R. Martin

Men det er ikke Game of Thrones-oppfølgeren, "The Winds of Winter".

– Det er en stor bok på nesten tusen sider (okay, 989, for å være presis). Det er ikke like lang som Game of Thrones eller noen av de senere bøkene i A Song for Ice and Fire, men det er mye lesing og jeg håper dere vil like den, skriver Martin på bloggen sin.

Vinteren kommer ikke i 2018. Game of Thrones-lesere må dessverre fortsette å smøre seg med tålmodighet før oppfølgeren de har ventet på i seks år, The Winds of Winter, kommer.

Men, i mellomtiden kan man trøste seg med en ny bok, som er satt i samme univers. Boken Fire & Blood: 300 Years Before a Game of Thrones, forteller historien om Targaryen-kongene i Westeros. Boken har fått utgivelsedato 20. november, og skal være første del av to planlagte bøker.

Å, også er det drager!

Martin beskriver boken på bloggen sin:

– Det første volumet dekker alle Targaryen-kongene fra Aegon I til regentskapet til Aegon III, sammen med konene deres, krigene, søsken, barn, venner, rivaler, lovgivning, reiser, og et sammensurium av andre saker. For de som ikke er oppdatert på Westeros historien er det; Aegon I, Aenys, Maegor the Cruel, Jaehaerys I (the Conciliator), Viserys I, Aegon II (og Rhaenyra) og Aegon II. Å, også er det drager med også, skriver Martin.

Martin vektlegger at dette ikke er en roman, men heller en “imaginary history”.

Fire & Blood vil også inkludere 75 illustrasjoner fra Doug Wheatley.