Gaiman går for norrøne guder

Gjør dere klare for Neil Gaimans versjon av de norrøne mytene.

Neil Gaimans bøker er allerede å regne som klassikere. Coraline og Amerikanske guder, bare for å dra frem noen, viser at Gaiman ikke bare skriver for et bredt publikum, men at han er en mesterlig historieforteller. Nå er det den norrøne mytologien som står for tur for fantasy-forfatteren.

Gaiman har de siste dagene lagt ut flere hint på sin Twitterprofil, og invitert følgerne sine til å gjette hva hans neste bokprosjekt vil handle om. Han skriver også at han med dette bildet har avslørt en liten del av hvordan bokomslaget kommer til å se ut.

 

 

På sin Twitter hevder han også at boken allerede er ferdigskrevet, men forlaget opplyser at boken dessverre ikke vil komme ut før tidlig i 2017.

 

Norrøn innflytelse

«De norrøne fortellingene har fulgt meg gjennom stort sett alt jeg har gjort; de løp som en sølvtråd gjennom Sandman, de var grunnfjellet i Amerikanske guder», forteller forfatteren selv i en pressemelding fra forlaget W.W Norton.

 

ODD

 

Dette er altså ikke upløyd mark for den britiske forfatteren. Han har tidligere skrevet Odd  og Frostkjempene (Kagge), hvor vi følger unge Odd som møter en rev, en ørn og en bjørn som viser seg å være Tor, Odin og Loke. Men dette er altså første bok som i sin helhet vil ta for seg Åsatroen.

 

Ny drakt

«Jeg kommer aldri til å glemme første gangen jeg oppdaget norrøn mytologi. Jeg var en liten gutt med en lånt pocketbok på en venns soverom, men jeg var også samtidig på tur med Tor og Loke gjennom en granskog», forteller Gaiman

 

odin

 

Boken får navnet Norse Mythology, og vil inneholde de klassiske norrøne historiene med de kjente gudene. Boken vil fokusere på de ni heimene i den norrøne mytologien: Åsgård, Jotunheim, Vanaheim, Alvheim, Midgard, Svartalvheim, Nidavoller, Nivlheim og Muspelheim, og alle skapningene som holder til her. Men historiene er nå malt med Gaimans fantastifulle penn, og med hans tilbøyelighet for vittigheter, spenning og magi.

Vi vil få et gjensyn med den hammersvingende Tor, den vise Odin og den utspekulerte Loke. Her blir det møter med alt fra mennesker til alver, iskjemper, guder og de døde.

Forlaget lover på sine nettsider at Gaiman holder seg tro til de gamle mytene, men at han blåser nytt liv inn i disse.