«Nordlys» blir film

Malin Falch (Foto: Nora Steenberg)

Malin Falchs bestselgende "Nordlys"-serie blir film. – Gleder meg til å se hvordan dette blir filmatisk, sier Falch.

– Nordlys har alltid vært en visuell og estetisk opplevelse. Malin Falch maler fram stemninger i karakterene sine som få andre har klart før henne. Derfor var jeg ikke overrasket da innboksen begynte å fylles av produksjonsselskap som ville kjøpe filmrettighetene. Men veldig glad for at det ble Nordisk Film som skal ta dette magiske eventyret opp på lerretet, sier redaktør Tonje Tornes.

I dag ble det klart at Nordisk Film har kjøpt opsjonsrettighetene til Malin Falchs populære barnebokserie, Nordlys. Serien består hittil av tre bøker, som alle har tilbragt flere uker i topp på bestselgerlistene.

Utdrag fra boken «Nordlys» som beskrives som en reise til det eventyrlige Norge. Foto/Ill.: Egmont / Malin Falch

Den første boken i serien, Reisen til Jotundalen, ble i 2018 itillegg tildelt ARKs Barnebokpris og Pondus-prisen. Bare i Norge alene er bøkene solgt i mer enn 100 000 eksemplarer, og serien er solgt til flere land. Nå gleder serieskaperen seg til å se tegneserien på filmlerretet:

– Dette er helt utrolig kult. Jeg er veldig glad for at det er store og dyktige Nordisk Film som endte opp med å kjøpe rettighetene til Nordlys. Nå gleder jeg meg til å se hvordan dette blir filmatisk, sier Falch.

– En fantastisk oppgave

– Vi synes det er kjempestas at Nordisk Film deler vår tro på Nordlys også utenfor tegneserierutene. Vi håper en helaftens animasjonsfilm vil ytterligere utvide fanskaren til Nordlys og Malin, både i Norge og utlandet, sier direktør Kjell Frostrud Johnsen i Egmont Kids Media.

Det er planlagt flere filmer, som skal være basert på flere av Falchs kommende prosjekter. Hun har nemlig planlagt hele ti bøker i serien.

Utdrag fra Malin Falchs Nordlys.

Filmenes produsert, Elisabeth Kvithyl, gleder seg til å presentere Nordlys for flere unge lesere og seere:

– Nordlys er en portalfantasy som får norske sagn, eventyr og norrøn mytologi til å skinne. Det er en fantastisk oppgave å forvandle denne magiske reisen i nordisk magi til levende bilder – og inn i flere barnehjerter, sier Elisabeth Kvithyll som skal være produsent på filmene.