Nominert til Uprisen igjen

Michael Stilson mottar Uprisen i 2019 (Foto: Vibeke Røgler)

Michael Stilson ble tildelt Uprisen i 2019 - nå er han nominert igjen. Se alle finalistene her.

– Det var mange bøker som hadde fått gode anmeldelser, så det var vanskelig å komme fram til de fem nominerte. Vi har prøvd å finne litt ulike bøker til ulike målgrupper, og at det er noe her både for de som leser mye fra før og de som ikke leser så mye til vanlig, sier nominasjonsjuryen.

Her er de nominerte til Uprisen 2020:

Arvingen (Halve kongeriket 1) av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, Aschehoug 2020

Alene gjennom av Michael Stilson, Cappelen Damm 2020

Utbryterne av Nina Borge, Gyldendal 2020

Alexander den store av Peter F. Strassegger, Samlaget 2020

Hør her´a! av Gulraiz Sharif, Cappelen Damm 2020

 – Lista viser bredde

Prosjektansvarlig for Uprisen i Foreningen !les, Petra Helgesen, mener årets nominasjoner viser stor bredde i norsk ungdomslitteratur.

 – De fem nominerte bøkene er ulike i både skrivestil og tematikk, og de henvender seg til ulike lesere. Her er det både spenning og humor, alvor og underholdning. Lista viser bredde og jeg synes nominasjonsjuryen har gjort en veldig god jobb, sier hun.

Syv juryklasser skal nå i gang med å lese de fem nominerte bøkene. Uprisen deles ut i under Litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai.

Juryklassene er: Stokksund skule (Møre og Romsdal), Ruseløkka skole (Oslo), Straumen skole (Nordland), Kjellervolla skole (Viken), Kruseløkka ungdomsskole (Viken), Vinstra ungdomsskole (Innlandet) og ​Elverum Ungdomsskole (Innlandet).