Nok et strålende Kagge-år

MED GRUNN TIL Å FEIRE: Jorunn Sandsmark og Kagge Forlag.

Omsatte i fjor for nesten 100 millioner kroner.

Kagge Forlag lot seg ikke affisere av det svake bokmarkedet i fjor. Regnskapet for 2018 foreligger i disse dager og viser en vekst i omsetningen på hele 14 millioner. Samlet omsetning ble med dette 98 millioner kroner. Driftsoverskuddet ble på 10,6 millioner, omtrent det samme som året før.

Med salgssuksesser som Maja Lundes Snøsøsteren og Are Kalvøs Hyttebok frå helvete var det nærmest gitt at det skulle bli sterke regnskapstall fra forlaget, men forlagssjef Jorunn Sandsmark understreker bredden i porteføljen: – Vi hadde bøker på hver eneste bokliste gjennom hele høsten i fjor – hele 15 ulike titler var innom lista i kortere eller lengre perioder. Så vi hadde mye å glede oss over.

Kagge Forlag presenterer høstlista i morgen. Jorunn Sandsmark rapporterer om lovende tilbakemeldinger fra bokhandlerne, og føler seg sikker på at det kan bli en bra høst for forlaget også i år. Sandsmark forteller at boka som nå seiler mest i medvind er Insektenes hemmeligheter av Anne Sverdrup-Thygeson: – Det er ekstra gledelig når norsk sakprosa for barn finner mange lesere.

Overskudd også for Stenersen

Kagges datterforlag J.M Stenersen som blant annet har utgitt strikkesuksessene KlompeLompe, fikk et driftsresultat i 2018 på 4,5 millioner. Omsetningen ble her 17 millioner. Dette betyr med andre ord at «Kagge-konsernet» til sammen omsatte for 115 millioner, med et samlet driftsresultat på pene 15,1 millioner. Den bokførte egenkapitalen i konsernet var ved siste årsskiftet på 44 millioner kroner.