– Nok en innertier

FRAMSNAKKING: Anne Iversen velger en forfatter som hjertet banker ekstra for og en forfatter som hun aldri blir klok på.

BOK365 utfordrer folk i forlagsbransjen til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. For Vigmostad & Bjørkes informasjonssjef Anne Iversen er det valgets kvaler:

– Det er mange av våre forfattere som hadde fortjent mer oppmerksomhet, men mitt hjerte banker litt ekstra for Tove Braathen. Hun debuterte i godt voksen alder i fjor med blinkskuddet Alle disse dagene og allerede i høst kom hun med nok en innertier. Effekten av måneskinn på nyfallen snø er en klok og sorgmunter roman om to kvinner som livet har satt på prøve. Men det er også en skarp og aktuell fortelling om resultatstyring i skolen, fremmedgjøring og manglende tilhørighet med det flerkulturelle Grorud som bakteppe. Tove Braathen har, i likhet med sin mye omtalte forfatterkollega Zeshan Shakar, bodd i Groruddalen i hele sitt liv og skriver med varme, engasjement og innsikt om integreringsproblematikken i Oslo øst, sier Anne Iversen.

Undring og beundring

Fra andre forlags bokhøst, lander hun på en gammel kjenning:

– Per Petterson trenger vel strengt tatt ingen ekstra anbefaling, men jeg må bare benytte anledningen til å nevne Menn i min situasjon, som er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge, fastslår Anne Iversen.

– Ellers har jeg en har en hel stabel med uåpnete romaner fra bokhøsten som jeg håper jeg får pløyd meg gjennom i løpet av juleferien. Den første jeg skal kaste meg over er ENE:skissen av Ida Hegazi Høyer. Hun er en spennende forfatter som jeg aldri blir klok på. Har lest alle bøkene hennes med vekslende grad av entusiasme, undring og beundring. Hva har hun kommet opp med denne gangen? Det gleder jeg meg til å finne ut av.