NM i slampoesi til Bergen

LittFestBergen tar over stafettpinnen fra Foreningen !les.

I 15 år har Foreningen !les arrangert Norgesmesterskapet i slampoesi. Det har de hatt mye glede av, ifølge daglig leder Silje Tretvoll.

Daglig leder for Foreningen !les, Silje Tretvoll. Foto: Kristin Strøm.

– Det har vært mange uforglemmelige delfinaler og finaler. Vi er stolte over den jobben vi har gjort med å etablere og videreutvikle konseptet, sier hun.

Nå er det imidlertid slutt. Foreningen !les vil konsentrere seg om formidling til barn og unge, og gir derfor ansvaret videre til LittFestBergen.

– For oss har det vært viktig å finne en solid aktør som kan ta over, sier Tretvoll.

Riktig profil

LittFestBergen har på kort tid markert seg på feltet. Festivalen ble arrangert første gang i 2019, og har som mål å være modig og nyskapende.

Programrådgiver ved LittFestBergen, Hjørdis Losnedahl. Foto: Privat.

Programrådgiver Hjørdis Losnedahl mener slampoesi passer godt inn i deres ambisjoner.

– Det er en spennende form for litteraturformidling, og rundt om i landet finnes det et stort og dedikert miljø. Å ta del i og ønske dette miljøet velkommen til festivalen i februar, passer rett inn i vår profil. Vi gleder oss stort, sier hun.

LittFestBergen har tidligere vært delfinalearrangør i NM, men fra 2022 tar de altså over hele arrangementet. Det første som står på programmet er NM-finalen i slampoesi lørdag 12.februar 2022.