Nicolai Houm til Ena

Nicolai Houm (43) slutter som barnebokredaktør i Cappelen Damm og begynner i Vigmostad & Bjørkes imprint Ena.

Nicolai Houm er selv en prisbelønt og kritikerrost forfatter og bøkene hans er oversatt til flere språk. Han er utdannet journalist og har vært elev ved Forfatterstudiet i Bø. Houms romaner og noveller er gitt ut på Tiden. Overgangen til Ena/V&B gjelder kun jobben som barnebokredaktør. 

Som redaktør sies han å ha god teft og solid litterære kompetanse, og han har jobbet med en rekke prisvinnende utgivelser opp gjennom årene. Han ser frem til å begynne i nytt forlag.

– Jeg har hatt tolv fine år i Cappelen Damm, men nå var det på tide med en forandring. Ena er på vei opp og fram, og det har jeg lyst til å være med på, sier Houm, som begynner i V&Bs imprint 1. august.

Les også: V&B kjøper Ena forlag

– En av bransjens beste 

Det er Ena-sjef Kristin Jobraaten svært glad for.

– Vi er i sterk vekst. At vi nå styrkes med en av bransjens aller beste redaktører, er en drøm som går i oppfyllelse.

Glad: Kristin Jobraaten

Ena utgir primært norsk, illustrert barne- og ungdomslitteratur. 2018-listen inneholder følgende navn; Akin Duzakin, Anders N. Kvammen, Bjørn F. Rørvik, Bjørn Rune Lie, Constance Løken Ørbeck-Nilssen, Eli Hovdenak, Ella Okstad, Fam Ekman, Jan-Kåre Øien, Jenny Jordahl, Jon Ewo, Lars Mæhle, Odd Henning Skyllingstad, Ole Mathismoen, Per Dybvig, Ragnar Aalbu, Rune Johan Andersson, Stein Erik Lunde, Torill Kove, Tor Åge Bringsværd og Vesla Vetlesen.

Ena ble kjøpt opp av Vigmostad & Bjørke i april 2017.