New York-tur for beste anmeldelse

–Viser hvorfor vi ikke ønsker å slippe inn bloggere, sier Kritikerlaget. –Uproblematisk belønning, mener forlaget Bastion.

Da Bastion forlag skulle skape blest rundt boka New York-bekjennelser av Emma Chase (bildet), ble bloggere ble invitert til å anmelde boka. Den som skrev den beste anmeldelsen vant en tur for to til New York, skriver Dagbladet.

 

I følge forlaget deltok rundt 50 bloggere deltok i konkurransen.

– Det var veldig kreativt. Jeg har ikke hørt om noe lignende, sier Henrik Keyser Pedersen, leder i arbeidsutvalget for litteratur i Kritikerlaget.

 

– Statusen uthules

Han mener at forlagets påfunn demonstrerer hvorfor foreningen ikke ønsker å slippe bloggere inn i sine rekker: – Når vi har opptak av medlemmer i kritikerlaget, så ser ikke vi blogganmeldelser som grunnlag for medlemskap. Det er fraværet av en redaksjonell instans som utgjør forskjellen, sier Keyser Pedersen. –Den statusen som anmeldelser har opparbeidet seg uthules om det settes et likhetstegn mellom blogganbefalinger og bokanmeldelser. Vi har en klar idé om hva en anmeldelse er, og det har vist seg i praksis at mange blogganmeldelser ikke oppfyller det.

 

– Et morsomt stunt

–Vi beklager om noen føler seg støtt av påfunnet, men vi ville først og fremst skape engasjement. Det har vært et morsomt stunt, sier forlagssjef Anja Marheim i Bastion til Dagbladet.

Bastion har de siste årene hatt betydelig suksess med sine oversatte romaner, med Jojo Moyes’ Et helt halvt år som den store eneren.

En viss effekt kan stuntet uansett ha hatt: New York-bekjennelser klatret sist uke til en sjetteplass på Boklista, som Bokhandlerforeningen utarbeider over de mestselgende bøkene.

 

 (Foto: Bastion)