Nesbø klar med grøsser

Jo Nesbø (foto: Mona Ranum)

– En herlig lek med den klassiske horrorsjangeren, sier redaktøren.

– Denne gangen er det snakk om en grøsser og en herlig lek med den klassiske horrorsjangeren. Det er umiskjennelig Nesbø, samtidig som romanen viser forfatterens unike evne til å trå nye stier og finne opp seg selv på nytt, sier redaktør Marius Fossøy Mohaugen sier om Jo Nesbøs nye roman Natthuset.

Boken blir av markedsavdelingen i Aschehoug beskrevet som «Stepehen King møter Stranger Things». Den har utgivelse 2. juni.

Natthuset slukte Tom

Videre sier forlaget dette om boka:

Det går mange rykter om det ubebodde Natthuset. Da fjorten år gamle Richard flytter inn hos sin tante og onkel i utkanten av den lille byen Ballantyne, får han høre de nifse og spennende historiene. En høstkveld ringer han og kameraten Tom til Natthuset fra en telefonkiosk. Etterpå er det ingen som tror på Richard når han forteller at telefonen sugde Tom inn i røret mens Richard så på.

Richard overtaler en annen kamerat til å bli med å undersøke hva som skjer i Natthuset, men når også denne gutten forsvinner står den allerede ensomme Richard helt alene. Den eneste som tror ham er Karen – den rebelske og populære jenta i klassen som han er hemmelig forelsket i.

Natthuset er en roman om ensomhet, mot, ondskap, vennskap, undergang og håp. Det er historien om det mørke huset i den enda mørkere skogen. Om det vi kan se og det vi ikke kan se.