Møt Lucinda på BOK365 fra kl. 19

Lucinda Riley (Foto: Astrid Waller)

Bergensere og andre som ikke får se og høre Lucinda Riley på det fullsatte Oslo-arrangementet i kveld, kan følge seansen her fra kl. 19.00.

Lucinda Riley er ute med bok nummer fem i «De syv søstre»-serien, og er i den anledning på norgesbesøk. At hun, blant de over tyve landene hun er utgitt i, kommer hit, er slett ikke tilfeldig:

– Norge er, sammen med Tyskland, hennes beste markeder, beretter salgs- og markedsdirektør Knut Gørvell i Cappelen Damm, som selv skal samtale med Riley på scenen i kveld.

Se Lucinda Riley live her:

Har passert millionen

Over 1,1 million solgte bøker millioner solgte bøker er det blitt i Norge gjennom sju år med Lucinda Riley.

Dessverre har det vært en småsyk Riley som entrer 2019, så hun måtte avlyse gårsdagens arrangement i Bergen. Men i dag har både bergensere og andre som ikke får tatt turen til Cappelen Damm-huset i Akersgata en mulighet til å se og høre Lucinda Riley her.

Sikter mot stjernene

Lucinda Riley skal ha blitt inspirert til å skrive serien «De syv søstre» da hun en kveld hjemme i England ble stående og se opp mot stjernene. Og tittelen på den femte boka – Månesøsteren – ligger jo nær inspirasjonskilden.

De syv søstre er det mer folkelige navnet på stjernehopen pleiadene – som er synlige fra nesten hele vår klode, og Lucinda Riley ønsket å utforske mytologien rundt disse stjernene og bringe disse mytologiske søstrene inn i vår moderne tid.

Så langt har Riley-fans kunne glede seg over historiene til Maia (De syv søstre), Ally (Stormens søster), Star (Skyggesøsteren) og CeCe (Perlesøsteren).

I skotsk høyland

I årets rykende ferske bok, Månesøsteren, er det Tiggy som er på jakt etter sine røtter.Vi møter henne i det skotske høylandet, hvor hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner. Han forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte, som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

Alle bøkene i serien er oversatt at Benedicta Windt-Val.

 

(foto: Astrid Waller)