Michelet runder halvmillionen

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Eventyrlig suksess for Jon: Det samlede opplaget på de tre En sjøens helt-bøkene er nå på hele 516 000 eksemplarer.

En av vår tids største norske boksuksesser runder nok en milepæl: Jon Michelets krigsseiler-romaner passerer nå en halv million i totalopplag.

Det er få saker norske kulturredaksjoner får mer av enn e-poster om stadig nye opplag og det er ikke fritt for at 99 prosent av disse går «i bøtta». Noen er likevel verdt å nevne.

 

Trykker og trykker

Jon Michelet har opplevd enorm suksess med verket En sjøens helt. Michelet har fått strålende kritikker, har toppet bestselgerlistene tre år på rad og ble nominert til Bokhandlerprisen for Skytteren og Gullgutten. Nå trykker Forlaget Oktober ytterligere nye opplag. Det samlede opplaget på de tre En sjøens helt-bøkene, Skogsmatrosen, Skytteren og Gullgutten, bikker dermed over en halv million og er nå på hele 516 000 eksemplarer. Opplagene fordeler seg slik: Skogsmatrosen: 215 000, Skytteren: 167 000, Gullgutten: 134 000.

 

Fireren underveis

10. oktober lanseres den fjerde og nest siste boken, En sjøens helt. Blodige strender. Blodige strender fortsetter der Gullgutten slapp, i april 1942 og følger Halvor Skramstad fram til D-dagen i juni 1944.
Krigsseilernes uvurderlige innsats under 2. verdenskrig er løftet høyt opp i folks bevissthet takket være dette storverket. For arbeidet ble Michelet tildelt Østfoldprisen i 2013, og i 2015 mottok han Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris.

 

(Foto: Forlaget Oktober)