– Mat, strikking og friluftsliv er i tiden

Vigdis Andersen, butikksjef på Bokmiljø (tidligere Vivo Torp).

DISSE ANBEFALER JEG: Vigdis Andersen ved Bokmiljø i Torp selger mye Lucinda Riley for tiden - men hun påpeker at det er "mat, strikking og friluftsliv som er i tiden nå."

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Butikksjef ved Bokmiljø i Torp, Vigdis Andersen, forteller at det er svært variert hva kundene ønsker å lese i sommerferieukene – men at hun selvsagt har flere gode anbefalinger innenfor alle sjangre.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Det kan variere på alt fra krim til romaner til faktabøker, og det avhenger litt av hva kunden ønsker. Jørn Lier Horst, Helene Flood, Jørgen Jæger er aktuelle innen krim.

– På romansiden er det nok Lucinda Riley, Santa Montefiore, Erica James, Catherine Isaac, og den type bøker. De er enklest å anbefale, for de går hjem hos de fleste, og er lett å selge.

– Og så er det bøker om mat, strikking og friluftsliv som er i tiden nå. Vi har en lokal bok herfra om turer i Østfold, og den har omtrent solgt seg selv!

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Det må nok være siste bok i De syv søstre. Den har vel både jeg og veldig mange ventet på! Det var veldig trist å høre om Lucinda Rileys bortgang, hun har gledet mange med sitt forfatterskap.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Ja si det. Jeg tror nesten det må bli Vingårdens hemmelighet av Kristine Harmel. Spennende å lese om krigens dager og jødenes tid, og utrolig hva som kan skje og kanskje har skjedd i denne tiden. Kristine Harmel skriver veldig mange god  og lettleste bøker om dette tema.