Forlater Odda – går til redaktørjobb

Marit Eikemo sier farvel til Litteratursymposiet i Odda og blir forlagsredaktør hos Vigmostad & Bjørke.

Marit Eikemo slutter som leder for Litteratursymposiet i Odda etter fem år i jobben. 1. august begynner hun som forlagsredaktør i Vigmostad og Bjørke, med base i Bergen.

 

Til Bergens Tidende sier Eikemo at de fem årene hun har vært leder for symposiet i Odda har vært en sammenhengende opptur både for henne personlig og for festivalen. – Eg føler eg har utført det eg hadde som mål – å utvikla programmet, sier hun til avisen.

Fungerende kultursjef i Odda, Else Marie Sandal, betegner Eikemos avgang som ”eit stort tap”.

Marit Eikemo har skrevet flere bøker, både skjønnlitteratur og sakprosa, og fikk blant annet Nynorsk litteraturpris 2011 for boken Samtale ventar.  På cv’en har hun også stillingen som informasjonssjef i Festspillene i Bergen, journalist i Bergens Tidende, redaktør i Syn og Segn og kommentator i flere aviser. Hun er styremedlem i Norsk faglitterær forfatterforening, og var utvalgsmedlem i Kulturutredningen 2014, Kulturrådets ankenemnd for innkjøpt skjønnlitteratur og i tillegg styremedlem i Bergen Kunsthall og Norsk språkråd.

Folrlagssjef Tine Kjær i Vigmostad & Bjørke er glad for nyansettelsen: – Marit Eikemo har svært omfattende erfaring fra kulturlivet, både administrativt og skapende. Dette er en mulighet for å bygge opp et unikt redaksjonelt miljø med stor selvstendighet, høye ambisjoner og solid gjennomføringsevne, sier hun i en kommentar.

Marit Eikemo vil arbeide i den nye redaksjonen for generell sakprosa i Bergen fra 1. august.

(Foto: Samlaget, Mimsy Møller)