Én mann – én mikrofon – tre timer

Vil du vite mer om Pål Waaktaar Savoy? Søndag får du virkelig sjansen.

– Kall det et halsbrekkende julestunt, kall det en ekstrem form for litteraturformidling, sier Ørjan Nilsson.

Søndag skal han ha en veritabel maratonopplesning fra boken Tårer fra en stein (Falck Forlag). Dette er en samtalebok Nilsson har gjort sammen med, og om, a-has Pål Waaktaar Savoy.

Boken utkom i oktober og har fått god mottagelse: – Den fikk strålende anmeldelser i Morgenbladet og i svenske DI Weekend, svenskenes svar på D2. Førsteopplaget ble utsolgt på to dager og rettighetene er for lengst solgt til Tyskland, kan Ørjan Nilsson berette.

Maraton på Karl Johan

Men nå skal Ørjan Nilsson forsøke å vinne ytterligere publikum, med et helt spesielt stunt: Han skal lese store deler av boker i løpet av en tre timer lang maratonopplesning midt i Oslo sentrum, på Tanum på Karl Johan.

– Det blir én mann, én mikrofon, én bok og tre lange timer. Jeg starter fra side 1 og leser utover. Hopper over noen kapitler, men leser de kapitlene som bærer i seg essensen av det boken er.

Fikk idé på joggetur

– Hvordan fikk du ideen til dette?

– Min hardtarbeidende forlagssjef, Christer Falck, la en ut en post i sosiale medier der han skrev at jeg skulle lese hele boken på én dag et sted i Oslo. Det var idé jeg fikk en på joggetur for noen uker siden. På den posten fikk vi henvendelser fra flere, men landet altså på Tanum på Karl Johan, forteller Nilsson.

Og har du ikke mulighet til å se og høre Ørjan Nilsson i Oslo sentrum søndag, kan det muligens by seg en sjanse på et sted nær deg:

– Sammen med bokens redaktør, Audun Vinger, gjør jeg noen samtaler på biblioteker rundt om i landet for tiden. Det er en bokturné som strekker seg gjennom vinteren og inn i våren.

 

Hovedbildet: Ørjan Nilsson og Pål Waaktaar Savoy. (Foto: Ivar Kvaal)