Making a Murderer-aktor skriver bok

Den forhatte advokaten hevder han har beviser som vil kaste nytt lys på saken.

Aktor Ken Kratz i Netflix-serien «Making a Murderer» har annonsert at han skriver bok. Advokaten hevder at den vil gi det korrekte bildet av den kontroversielle saken, skriver den britiske avisen The Telegraph.

 

Den ti episoder lange Netflix-dokumentaren har gått som en farsott over verden de siste ukene og skapt en enorm harme over det som ser ut til å være et vel iscenesatt justismord.

Nå vil altså aktoren i drapssaken mot Steven Avery og nevøen Brendan Dassey gi sin versjon i bokform. Han hevder at boken vil vise at serieskaperne ta feil og at dommene etter drapet på Teresa Halbach i Manitowoc, Wisconsin i 2005 var riktige.

 

Dobbelt justismord?

«Making a Murderer» forteller historien til Steven Avery fra han først ble uskyldig dømt for voldtekt og satt 18 år i fengsel, til han igjen blir anklaget for en forbrytelse få tror han har begått.

Avery var i ferd med å saksøke myndighetene etter det første justismordet da han

Plutselig ble arrestert og anklaget for voldtekt og drap på Halbach før erstatningssaken ble behandlet.

 

Bønn til Obama

Netflix-serien levner sheriffkontoret og aktoratet liten ære i saken, og over 200.000 amerikanere har signert en bønn til president Obama om å benåde de dømte.

Ken Kratz, som trakk seg fra sitt embete i 2010 etter at han skal ha sendt seksuelt ladede tekstmeldinger til et voldsoffer, hevder at Netflix-dokumentaren har utelatt avgjørende tekniske bevis fra aktoratet i sin dokumentar, og at den kommende boken vil rette opp dette.