Lyrikklista – august 2023

Axel Frønes (foto: : Ingunn Grøntvedt)

LYRISK: Axel Frønes seiler rett til topps på lyrikklista for august.

Ikke overraskende når Axel Frønes helt til toppen av august-lista.

Les vår omtale av Her og nå:  Hjertevarm hverdagspoesi.

Juni-lista (vi hentet ikke liste for juli) var toppet av Brynjulf Jung Tjønn. Kvit norsk mann holder fortsatt pallplass. Skolen er atter i gang og vi har også tidligere anbefalt klassesett av boka.

Nestøverst av nykommerne finner vi Gaute Heivoll med sin første samling på sytten år. Motivene er hentet fra naturen, fra skogen og dyrelivet, og er utgangspunkt for både sorg- og kjærlighetsdikt, for dikt om det å skrive og dikt om det å eie en katt. Samlingen har fått meget gode anmeldelser. Emil Otto Syvertsen i Fevennen gir Så nær det synlige krever terningkast seks og skriver blant annet:

– Diktene rører ved noe dypt og sterkt hos leseren. … Den er en kilde til både fred og fornyelse, til berikelse og forundring. Her er det bare å ta for seg av det beste en dikter kan gi.

Gaute Heivoll kommer også med ei bok på Vigmostad&Bjørke i midten av september; Til slutt blir alle hester. Det er en dikt/billedbok med strek av Øyvind Torseter. Hvert dikt tar utgangspunkt i en fireårings utsagn på de daglige turene med far til og fra barnehagen gjennom fire årstider.

Boklista for lyrikk: August – 2023

(alle utgivelsesår)

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.